Diyarbakır'da PKK yandaşları yine iş başında

Diyarbakır'da PKK yandaşları yine iş başında

GÜNDEM Haberleri

Diyarbakır'da yüzleri maskeli bir grup, el yapımı patlayıcılar ve havayi fişekleri attıktan sonra yolu trafiğe kapattı.

Kontak anahtarını aldıkları Belediye otobüsüyle yolu kapatan göstericileri polis, havaya ateş açarak dağıttı.

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde bu akşam saat 19.30 sıralarında yüzleri maskeli ellerinde havayi fişekler, el yapımı patlayıcılar bulunan bir grup, eylem yaptı. PKK'nın şehirlerdeki yapılanması olan YDG-H mensubu grup, Koşuyolu caddesi üzerinde bir araya gelerek yolun geliş ve gidiş güzergahlarını kapattı, yola rast gele el yapımı bombalar attı. uzun araç kuyruklarının oluştuğu yolda şehir içi yolcu taşıyan belediye otobüsünün kontak anahtarını da alan göstericiler, otobüsü yolcularını indirdikten sonra barikat olarak kullandı. Grup, yolcu otobüsüyle yolu kapatan ve araçlarda kimlik kontrolü yaptı.

Parzerlerle olay yerine gelen polis, göz yaşartıcı gaz bombaları ve ardından havaya silahla ateş açarak göstericileri dağıttı. Göstericiler sokak aralarına kaçarken, yolu kapatan belediye otobüsü ise daha sonra çekilerek trafik akışı tekrar sağlandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...