Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Genelkurmay'dan son dakika açıklaması, 11 terörist birden...

/ Kaynak: İHA
Genelkurmay'dan son dakika açıklaması, 11 terörist birden...

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Genelkurmay, kuzey Irak'tan kaçarak Şırnak'ta 10 ve Hakkâri'de bir olmak üzere toplam 11 teröristin güvenlik güçlerine teslim olduğunu açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı, kuzey Irak'taki bölücü terör örgütü barınma alanlarından kaçarak Şırnak'ta 10 ve Hakkâri'de bir olmak üzere toplam 11 teröristin güvenlik güçlerine teslim olduğunu açıkladı. Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Bingöl'de devam eden operasyonda bölücü terör örgütü mensuplarına ait bir sığınakta 1 adet el bombası, 1 adet bıçak, 1 adet el yapımı patlayıcı düzeneği, 1 adet 12 volt akü, bin metre kablo ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildiği bildirildi. Diyarbakır Dicle'de arazi araması esnasında bölücü terör örgütü mensuplarına ait 1 adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 2 adet Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 32 adet Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, 3 adet TNT patlayıcı kalıbı ele geçirildiği kaydedildi. 

PATLAYICI ELE GEÇİRİLDİ 

Diyarbakır Kulp'ta yapılan operasyonda, bölücü terör örgütü mensuplarınca önceden hazırlanan bir adet el yapımı patlayıcı madde bulunduğu kaydedildi. 
Mersin Toroslar'da İl Jandarma Komutanlığı'nca icra edilen aramada, bölücü terör örgütü mensuplarınca önceden hazırlanan 3 adet el yapımı patlayıcı maddenin (12 cm çapında borular içerisine toplam 9 bin 300 gram ağırlığında kimyasal karışım ile 20'şer gram A4 patlayıcı madde yerleştirilmiş ve kesilmiş inşaat demirleri ile desteklenmiş halde) bulunduğu belirtildi. 

6 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI 

Şanlıurfa'da bölücü terör örgütüne yönelik icra edilen operasyonda “terör örgütüne yardım ve yataklık yapmak” suçundan 6 şüphelinin gözaltına alındığı belirtilerek, muhtelif cins ve miktarda malzeme ile örgütsel doküman ele geçirildiği ifade edildi. 

11 TERÖRİST TESLİM OLDU 

Irak kuzeyi bölücü terör örgütü barınma alanlarından kaçarak Şırnak'ta 10 ve Hakkâri'de bir olmak üzere toplam 11 teröristin güvenlik güçlerine teslim olduğu bildirildi. 
Kilis Elbeyli'de, Suriye'den Türkiye'ye sınırını yasa dışı yollarla geçmeye çalışan IŞİD terör örgütü mensubu yabancı uyruklu 1 teröristin yakalandığı kaydedildi.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...