'Türkiye umut dolu geleceğe emin adımlarla ilerliyor'

/ Kaynak: AA
'Türkiye umut dolu geleceğe emin adımlarla ilerliyor'

GÜNDEM Haberleri  / AA

Türkeş, 'Türkiye her geçen gün geçmişinden, milli ve manevi değerlerinden aldığı güçle umut dolu geleceğe emin adımlarla ilerlemektedir' dedi.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 77. yılı dolayısıyla, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumunca ATO Kongre Merkezinde "Atatürk'ü Anma Töreni" düzenlendi.
Törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan Yardımcıları Yalçın Akdoğan ve Tuğrul Türkeş, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, kuvvet komutanları, yüksek yargı mensupları ile Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Prof. Dr. Derya Örs de katıldı.
Başbakan Yardımcısı Türkeş, törende yaptığı konuşmada, başta Ulu Önder Atatürk olmak üzere vatan uğruna canlarını veren tüm şehitlere rahmet diledi.
Gerçekçi ve bilgiye dayalı bir milliyetçi anlayış izleyen Atatürk'ün, millete, halka bıraktığı en büyük eserinin bu yıl 92. yıl dönümü kutlanan Cumhuriyet olduğunu anımsatan Türkeş, Atatürk'ün muasır medeniyetler seviyesine çıkmak için her alanda çağdaş dünyayla yarıştığını bildirdi.
Tarihin, bilgi üreten ve ürettiği bilgiyi hayata aktaran milletlerin büyük medeniyetler kurduğuna, öte yandan bilgi ve pratikten mahrum ulusların da silinip gittiğine şahitlik ettiğini kaydeden Türkeş, "En büyük arzumuz Atatürk'ün aziz hatırasına sahip çıkmak, gelişmiş çağdaş toplumlarla aynı seviyeye ulaşmak, milletimizin huzur ve mutluluğunu daim kılmak, milli birlik ve kardeşliği sağlam bir zemine oturtmak. Son dönemde ülkemizdeki değişim ve dönüşümün seyri de bu yönde olmuştur. Elde edilen kazanımlarla devlet ve millet olarak parlak bir geleceğe umutla bakılmaya başlanmıştır. Türkiye her geçen gün, geçmişinden, milli ve manevi değerlerinden aldığı güçle umut dolu geleceğe, emin adımlarla ilerlemektedir" diye konuştu.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...