Sedat Peker'den o aileye büyük yardım

Sedat Peker'den o aileye büyük yardım

GÜNDEM Haberleri

Sedat Peker, olaylı Rize mitingine giden ve yüzmek için girdiği denizde boğulan İsmail Güler'in ailesine sahip çıktı.

Peker, söz verdiği aileye ev satın alırken, yüklü miktarda da para yardımında bulundu. İş adamı Sedat Peker'in 1 Kasım seçimleri öncesinde teröre tepki amacıyla Rize'de düzenlediği miting geniş yankı uyandırmıştı. Mitinge Gaziantep'ten giden 18 yaşındaki İsmail Güler ise miting öncesi girdiği denizde boğularak hayatını kaybetmişti. Miting için gelen Güler'in maddi durumunun iyi olmadığını öğrenen ünlü iş adamı Sedat Peker, ekmek ustası olarak fırında çalışan İsmail Güler'in ailesi ile irtibata geçti. Peker, Güler'in annesi Sevim Güler'e yardım elini uzattı.

Oğlunun ölümünden sonra Peker'in söz verdiğini fakat sözünü tutacağını tahmin etmediğini belirten anne Güler, yapılan yardımlardan çok ölen oğluna ve kendisine değer verilmesine sevindiğini kaydetti. Güler, "Sedat kardeşimiz çocuğumun ölüsünü uçakla kefene sarmış getirmiş. Benim haberim yoktu, sonradan haberim oldu. Oğlumun vefatından sonra Sedat Peker söz vermiş, yalandı dedim ama doğru çıktı. Sağ olsun, ummazdım böyle bir şeyi kendisinden. Bana bir ev hediye etti. Allah razı olsun ondan, Allah işini rast getirsin" dedi.

Mitinge oğlunu kendisinin gönderdiğini söyleyen Güler, "Evladımı ben gönderdim. Perşembe günü öğleden sonra kıyafetini ütüledim, giyindi yemeğini yedi. 'Ana gidim' dedi. Sevdi, kokladı, 'Gidip, gece saat 03.00 ya da cumartesi öğleden sonra gelirim' dedi. Fırıncıda çalışırdı, ekmek yapardı. Askere gitmesine 2 yıl kalmıştı. Kocam vefat etmişti. Bizim başımızda duruyordu" diye konuştu.

Kendisine ve oğluna verdiği değerin kendisini duygulandırdığını belirten anne Güler, ”Sedat Peker'in beni sayması önemli. Benim için bu tapu önemli değil. Bizi düşünmesi, sayması ve böyle bir şeyi düşünmesi çok önemli" dedi.

Peker'i bir kez olsun görmek istediğini söyleyen Güler, oğlunun mezarına dua için gelmesini beklediğini de dile getirdi. Sevim Güler, "Allah tekrar işini rast getirsin, kendisini dünya gözüyle bir kez olsun görmek isterim. Oğlumun mezarında birlikte dua etmek isterim. Kendiyle konuşmak isterim. Türkiye'de böyle iyi insanlar da varmış" ifadelerini kullandı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...