AK Parti MYKY sonrası açıklama

AK Parti MYKY sonrası açıklama

GÜNDEM Haberleri

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti MKYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

AK Parti MKYK toplantısının sonrasında değerlendirmelerde bulunan 
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, 'Yeni anayasa konusu, bizim temel vaadimiz. Yeni anayasa, 2023 için zorunlu. Yeni anayasa, herkesin meselesidir' dedi.


Ömer Çelik'in açıklamalarından satır başları;


3 ayda bir partinin temel ilkeler etrafında politika yapıp yapmadığı incelenecek ve Genel Başkanımız sayın Ahmet Davutoğlu'na rapor sunulacak. Kurucu değerlerimiz bizim için çok önemli.


7 Haziran ile 1 Kasım'ı tek bir potada eritiyor ve tek bir bakış açısı üretiyoruz. 1 Kasım'da aldığımız oyu esas kabul edip de, memnun olunmayan söylemleri düzeltmekten vazgeçmeyeceğiz. Vatandaşımızın 7 Haziran mesajlarını, zihnimizde diri tutuyoruz.

1 Kasım seçimlerinde tek başına iktidar oluşturacak şekilde bir sonuç aldığımız için, yeni hükümeti kurma noktasında yetki vermemiz öngörülüyor. Ahmet Davutoğlu'na onun Başbakanlığında hükümetin kurulması için MKYK tarafından oy birliğiyle yetki verilmiştir. Bu tüzüğümüze göre bir zorunluluktur.

Yeni anayasa 2023 hedefleri için bir zorunluluk. Yeni anayasa hukuk devletini güçlendirecek. Bununla ilgili olarak, Başbakanımız hükümeti kurmanın ardından siyasi parti liderleriyle görüşmelerde bulunacak.

(AB İlerleme Raporu) Raporda PKK'ya yakın çevrelerin dilinden etkilenilmiş. "Çatışma ortamı" tabiri son derece yanlış.

Sürecin adı Milli Birlik ve Kardeşlik süreci.  Kamu düzeni ve süreç birbirinin alternatifi değil. HDP süreçten siyasi çıkar elde etmeye çalışıyor.

Kara operasyonu dahil tüm seçenekler masada. Belli siyasi paket içinde operasyona bakmak lazım.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...