Hoca'nın 3 önceliği

Hoca'nın 3 önceliği

GÜNDEM Haberleri

Toplumdaki kutuplaşmayı bitirmek, Başkanlık acil değil ama öncelik yeni anayasa... Ekonomik vaatleri ivedilikle yerine getirmek...

Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Hükümeti kurduktan sonra eğer olumlu cevap alırsam, yeni anayasa da dahil olmak üzere bütün konuları rahatlıkla konuşacağımız şekilde muhalefet liderleriyle bir araya gelmeyi planlıyorum, oturup konuşalım” dedi. TRT Haber özel yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, özetle şunları kaydetti: 
Önce gerilimlerin dozunun düşmesi ve her şeyin sükûnetle konuşuluyor hale gelmesi gerektiğine işaret eden Davutoğlu, “Ne suretle olursa olsun kim ne tahrik yaparsa yapsın, bu ülkede toplumsal psikolojinin ve tansiyonun yükselmesine ve kutuplaştırıcı bir dilin bu ülkede egemen olmasına asla izin vermeyeceğiz” dedi.
“Ülkeyi terk etmeyi düşünüyorum” diyenlerin de olduğunu hatırlatan Davutoğlu, “Onlarla konuşmayı arzu ederim. Türkiye bırakın herhangi birinin terk etmeyi düşündüğü milyonlarca kişini sığınak olarak gördüğü bir yer. En çok mülteciyi biz barındırıyoruz. Kimse kendi geleceği ile kaygı duymamalı. Her kesim ile konuşmaya hazırız. Hiçbir kırmızı çiğimiz, önyargımız yok” diye konuştu.
Davutoğlu, 1 Kasım öncesi verdiği siyasal hem ekonomik reform sözlerini unutmadığını belirterek, “Benim ağzımdan çıkan her söz teminat olarak söylüyorum, önümüzdeki 3 ay içinde yerine gelecektir. Seçim stratejisi grubumuz vardı, onlara ödevler verdik ve şimdi 3 aylık, 6 aylık bir yıllık ve 4 yıllık programlar çıkartıyoruz. 3 ay içinde kanunu düzenleme gerektirmeyen bütün vaatler yerine gelecek” ifadelerini kullandı. 
Başkanlık sisteminin kendileri için acil bir mesele olmadığının altını çizen Davutoğlu, “Bizim kanaatimiz samimi olarak, iyi tanımlanmış güçler ayrılığı prensibine dayalı bir başkanlık sistemidir. Bunu da samimiyetle söylüyoruz. Fakat bunun için bugünün tartışması değil bu. Bugün bizim için şu anda acil olarak vatandaşımızın bize yüzde 49.5 oy verme sebebi acil sorunları çözmek, vatandaşın önünü açmak ve büyük bir reform hamlesini başlatmak” dedi.
Mevcut anayasada hesap verme makamında başbakanın bulunduğunu, cumhurbaşkanlığının hesap vermeyen bir konumda bulunduğunun altını çizen Davutoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımızla benim ilişkimin doğası gereği sistem yürüyor, olumlu anlamda söylüyorum. Ama Sayın Sezer ile Sayın Ecevit arasındaki krizin neye yol açtığını ülke ekonomisi biliyor. Meselenin cumhurbaşkanlığı makamının gücünü artırmak ve onun üzerinden bir güç mücadelesi olarak görülmemesi ve sükûnetle tartışılması lazım” ifadelerini kullandı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...