Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

14 kişinin ölümüne yol açan tekne limanda getirildi

/ Kaynak: İHA
14 kişinin ölümüne yol açan tekne limanda getirildi

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde göçmenleri taşıyan tekne batarken, 14 kişi boğuldu. 14 kişiye mezar olan tekne Babakale Limanına getirildi.

Sahil güvenlik ekipleri, Ayvacık ilçesinden yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Midilli adasına geçmeye çalışan kaçak göçmenleri taşıyan ahşap teknenin Babakale köyü açıklarında henüz belirlenemeyen bir sebeple battığı ihbarını aldı. Hemen olay yerine giden ekipler, su alarak batan tekneye ulaştı. Boğulan bir mültecinin cesedi su üzerinde bulunurken, 13 ceset de teknenin içinden çıkarıldı. Faciada 7'si çocuk 14 kişi hayatını kaybetti, 27 kişi sahil güvenlik ekiplerince kurtarıldı. Arama çalışmalarına balıkçılar da destek verdi.


Balıkçı Lütfü Üsküplü , “Olay gözümüzün önünde oldu. Limandan çıkarken tekne kıç tarafından kayalara çarptı. Su almaya başladı. Su alamaya devam ederken yoluna devam etti. Büyük ihtimalle bir kaç kilometre sonra battı. Babakalede tekneyle kaçmalar çok sık oluyor. Burada kaçakçılık için kullanıldığını tahmin ettiğimiz tekneler var. Bizim buralarda böyle teknelerimiz yok. Her şey çok açık şekilde oluyor” dedi.


Bu arada, 14 kişiye mezar olan tekne Babakale limanına getirildi. Bölgede sahil güvenlik ekipleri tarafından arama kurtarma çalışmaları ise sürüyor.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...