TİKA'nın modernize ettiği klinik şifa dağıtıyor

/ Kaynak: AA
TİKA'nın modernize ettiği klinik şifa dağıtıyor

GÜNDEM Haberleri  / AA

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Makedonya'da modernize edilen Çocuk Hastalıkları Kliniği, Balkanlara şifa dağıtıyor.

Makedonya'da adeta yeniden inşa edilen Üsküp Devlet Hastanesi Aziz Kiril ve Metodiy Üniversitesi Klinik Merkezi'ne bağlı Çocuk Hastalıkları Kliniğinin, yılda 40 bin çocuğa şifa olduğu belirtildi.
Kliniğin bağlı bulunduğu Üsküp Devlet Hastanesi'nin Müdürü Rıdvan İbrahimi, TİKA'nın desteği sayesinde hastanenin kapasitesi artırıldığını ve her ay 3 bin çocuğa hizmet verebilecek duruma geldiğini söyledi.
“Burada daha önce Amerika, Almanya vardı”
Kliniğin yapımı için toplanan paranın yetersiz kaldığına işaret eden İbrahimi, "TİKA 'hepsini kendimiz yapacağız' dedi. Türkiye daha önceden burada yoktu. Amerika, Almanya vardı. Türkiye'deki büyüme buradaki herkesi etkiledi. TİKA'nın somut projeleri ile her kesimin Türkiye'ye olan güveni artıyor. TİKA'nın desteği sayesinde hastanenin kapasitesi artırıldı. Artık her ay sadece Makedonya'da değil tüm Balkanlarda 3 binin üzerinde çocuğa tedavi verecek duruma geldik" şeklinde konuştu.
Sırada yoğun bakım ve nöroloji var
TİKA'nın tüm tadilat ve donanımını üstlendiği çocuk kliniğine benzer şekilde aynı hastanenin nöroloji ve yoğun bakım ünitelerini de modernize edeceği belirtildi.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...