PKK'ya ağır darbe! Vatandaş ihbar etti...

PKK'ya ağır darbe! Vatandaş ihbar etti...

GÜNDEM Haberleri

Siirt'te vatandaşların ihbarını değerlendiren polis ekipleri, Polis Meslek Yüksek Okulu yakınlarındaki PKK'ya ait çok sayıda mühimmat ele geçirdi.

Siirt'te vatandaşların ihbarını değerlendiren polis ekipleri, Polis Meslek Yüksek Okulu yakınlarındaki bir fıstık bahçesinde terör örgütü PKK'ya ait 3 kalaşnikof silah, 10 el bombası, bir roketatar, 10 antitank roketi, 5 antipersonel roketi ve bomba yapımında kullanılan çok miktarda mühimmat buldu. Siirt'te vatandaşların ihbarı üzerine Polis Meslek Yüksek Okulu yakınlarında bulunan bir fıstık bahçesine operasyon düzenleyen polis ekipleri, terör örgütü PKK'ya ait, kullanıma hazır çok sayıda silah ve mühimmat buldu.
PKK'ya ağır darbe! Vatandaş ihbar etti...

Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, ihbar üzerine Yeni Çevreyolu yakınlarındaki fıstık bahçesine düzenlediği operasyonda, çuvallar içerisinde gizlenmiş vaziyette 3 kalaşnikof marka uzun namlulu silah, 10 el bombası, bir roketatar, 10 antitank roketi, 5 antipersonel roketi, 15 sevk motoru, 9'u dolu 11 kalaşnikof şarjörü, 2 bin 500 kalaşnikof fişeği ve 10 el telsizi buldu.
PKK'ya ağır darbe! Vatandaş ihbar etti...

Emniyet Müdürlüğünde silah ve mühimmatların sergilendiği basın toplantısında gazetecilere açıklama yapan İl Emniyet Müdürü Metin Özkan, silahların vatandaşların desteği ve polis ekiplerinin titiz çalışması sonucu ele geçirildiğini söyledi. Özkan, vatandaşların, şüphelendikleri her türlü durumla ilgili bilgiyi kendileriyle rahat bir şekilde paylaşabileceğini belirterek, "Bu operasyon son zamanlarda devletin yaptığıoperasyonlar sonucu vatandaşın güvenliğinin ne kadar arttığının da bir göstergesidir. Bu kaynak bilgiler üzerine bizim istihbarat ve terör birimlerimizin yaptığı titiz ve fedakar çalışmanın neticesi" dedi.
3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suç faillerinin yakalanmasına yardımcı olanlara veya yerlerini, yahut kimliklerini bildirenlere para ödülü verilmesine dair İçişleri Bakanlığı yönetmeliğinin çok etkin bir şekilde kullanıldığına ifade eden Özkan, terör eylemlerinden bıkan vatandaşların kendilerine teşekkür ettiğini ve ihbarların gelmeye devam edeceğini tahmin ettiklerini dile getirdi.
PKK'ya ağır darbe! Vatandaş ihbar etti...

"Kimse bizim direncimizi, moralimizi kıramaz"
Ele geçirilen telsizlerin, el yapımı patlayıcıların (EYP) mekanizmasının harekete geçirilmesinde kullanıldığını vurgulayan Özkan, şöyle konuştu:
"Bulunan malzemelerin çoğu atışa hazır şekilde. Roketlerin yeni olduğu anlaşılıyor. Telsizler dikkat çekici. Bir amacı tabi haberleşmek için diğeri EYP dediğimiz sistemi, mekanizmayı harekete geçirmek için sinyal göndermek amacıyla kullanılıyor. En namertçe ve kalleşçe yöntem. Maalesef bu sıralar bundan şehit veriyoruz ve gazilerimiz oldu. İnşallah son olur. Bu tür kayıplar üzmekte, elbette canımız yanıyor ama bu tür kayıplar bizi ancak kamçılar. Bizdeki bu ruhu sadece geliştirir, direnç gücümüzü artırır. En ufak moralsizlik söz konusu değil. Kimse bizim direncimizi, moralimizi kıramaz."
PKK'ya ağır darbe! Vatandaş ihbar etti...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...