Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Eskişehir merkezli paralel yapı operasyonunda 4 tutuklama

Eskişehir merkezli paralel yapı operasyonunda 4 tutuklama

GÜNDEM Haberleri

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik operasyonda adliyeye sevk edilen 15 şüpheliden 4'ü tutuklanarak ceza evine gönderildi

10 Kasım 2015 tarihinde Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Eskişehir il merkezli olmak üzere İstanbul, Diyarbakır, Kayseri, Bursa ve Tokat illerinde FETÖ/PDY yapılanmasına yönelik operasyon düzenlenmişti. Silahlı terör örgütü kurmak, silahlı terör örgütü yönetmek, silahlı terör örgütüne üye olmak, silahlı terör örgütüne yardım etmek, silahlı terör örgütünün faaliyeti kapsamında özel belgede sahtecilik, güveni kötüye kullanma, dernekler kanununa muhalefet ve yardım toplama kanuna muhalefet etmek suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında, Eskişehir il imamı, Eskişehir il imam yardımcısı, eyalet ve bölge imamları ve bu kişilerle örgüt kapsamında bağlantısı tespit edilen 24 kişi gözaltına alınmıştı. 
Operasyon sonucunda İl Emniyet Müdürlüğüne getirilen şüphelilerin ifadeleri 3 gündür sürüyor. Emniyet Müdürlüğünde işlemleri tamamlanan 15 şüpheli sağlık raporlarının alınmasının ardından adliyeye sevk edilmişti. Adliyeye sevk eden şüphelilerden 3'ü çıkarıldıkları savcı tarafından serbest bırakıldı. 12 şüpheli ise tutuklanmaları talebi ile mahkemeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkan şüphelilerden A.K., H.Ç., Y.E., İ.D. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer yandan mahkeme S.Ü., M.B., E.T., E.R.Ç., ve S.E.'ye ise yurt dışına çıkma yasağı getirilerek, şartlı tahliyelerine karar verdi. 
Şüphelilerden A.Ö., E.A.ve M.K. ise serbest bırakıldı. 
Operasyon kapsamında gözaltına alınan 9 şüphelinin ise Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmesi bekleniyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...