Büyük skandal sonrası Türkiye'den 'siber' hamle

Büyük skandal sonrası Türkiye'den 'siber' hamle

GÜNDEM Haberleri

Önceki G20'lerde liderlerin yasadışı dinlenmesi nedeniyle Antalya'da siber güvenlik kalkanı oluşturuldu.

Antalya'da pazar günü başlayacak olan G20 Liderler Zirvesi için oluşturulan güvenlik önlemleri, en üst seviyeye çıkarıldı. Liderlerin ve heyetlerin güvenliğine yönelik önlemlerin yanı sıra, G20'nin siber güvenliği konusunda da olağanüstü önlemler alındı. 
ÖZEL ŞİFRELİ SİSTEM
Zirvenin bilişim sistemlerine yönelik olası siber saldırılara karşı, teknolojinin tüm imkanlarının kullanıldığı ''Siber Güvenlik Kalkanı'' oluşturuldu ve ''non-stop'' görev yapacak siber güvenlik ekipleri kuruldu. G20 için hazırlanan veriler 2 aşamalı kontrol ve karşılıklı onayın ardından ''özel şifre'' kullanılarak sisteme yüklenecek. Güvenlik aşamalarını geçemeyen hiçbir verinin, sisteme girişine izin verilmeyecek.  
'SAĞIR ODA' PROTOKOLÜ
Alınan tüm önlemlere rağmen engellenemeyen olası bir saldırı halinde ise yedeklenmiş sisteme geçilecek ve zirve kapalı devre devam edecek. 
JAMMERLAR DEVREDE
Liderlerin kalacağı oteller, toplantı salonları ve özel odalarda ''sağır oda'' protokolü uygulanacak, sinyal karıştırıcı olarak bilinen ''jammerlar'' 24 saat çalışır konumda tutulacak.  
25 LİDER YASADIŞI DİNLENMİŞTİ
Daha önceki G20 zirveleri dinleme skandallarıyla gündeme gelmişti. İngiltere, Kanada ve Avusturalya'daki zirvelerde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve bakanları, dahil olmak üzere 25 büyük ülkenin liderleri dinlenmiş, bazı liderlerin pasaport numaralarına ve kişisel bilgilerine hackerlar ulaşmıştı. Rusya'ya kaçan eski ABD ajanı Edward Snowden, dinleme belgelerini açıklamıştı.  

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...