Terör kardeşliği

Terör kardeşliği

GÜNDEM Haberleri

Sırtını kanlı örgüte dayayan HDP, teröristlere desteğe gidiyor. CHP'li vekiller, operasyonu eleştiriyor. Gazeteler de 'Katliam' manşetleri atıyor.

Bölücü örgüt PKK, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki sözde “öz yönetim” tiyatrosu adı altında Diyarbakır'ın Silvan ilçesini savaş alanına çevirdi. Halk üzerinde baskı kurarak şiddet eylemlerini her geçen gün artıran teröristler, kazdıkları hendek ve kurdukları barikatlarla vatandaşları canından bezdirdi. Devlet, bölgeye temizlemek için harekete geçti ve sivillerin zarar görmemesi amacıyla da 11 gün önce sokağa çıkma yasağı ilan etti. İlçede gerçekleştirilen operasyonlarda 2 polis, 3 asker şehit düştü; 5 güvenlik görevlisi yaralandı. Önceki gün operasyona askerler de katıldı. Cumhuriyet ve Birgün gazeteleri, dünkü manşetlerinde PKK'dan tek kelime bahsetmezken; “3 mahalle helikopterle tarandı. Ölenlerin sayısı bilinmiyor. Kara harekâtı başladı” gibi haince ifadeler kullandı. Sırtını terör örgütüne dayadığını gizlemeyen HDP'liler, PKK'lıların yardıma koştu. Yasağın sürdüğü mahallelere girmek isteyen HDP'li grubun içinde Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, milletvekilleri Altan Tan, Çağlar Demirel, İdris Baluken ile Feleknas Uca da vardı. Uyarılara rağmen dağılmayan gruba biber gazı ve tazyikli suyla müdahalede bulunuldu. Olay sonrası hem HDP hem CHP kanadından gelen açıklamalar, skandal boyutundaydı. İşte o ifadeler..
BUNLAR MİLLETVEKİLİ!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu:  Bir şehri günlerce ablukaya almak, insanları temel ihtiyaçlarından mahrum etmek hak ihlalidir.
CHP Grup Başkanvekili Levent Gök: Gelişmiş bir demokraside 10 günlük sokağa çıkma yasağı kabul edilemez. Yasağın yasal dayanağı nedir?
HDP Hakkari milletvekili Selma Irmak:  Yarın öbür gün bütün Türkiye, bütün Kürdistan, Silvan ve Cizre olabilir. Bu halkın sabrı ile oynamayın. 
HDP Mardin milletvekili Mithat Sancar:  3 mahalle yoğun ateş altında. Devlet başka mahallelere de saldırıyor. İnsanlık dışı bir politika izleniyor.
“PKK terör örgütü değildir” diyen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi:  Çok büyük acılar yaşanıyor. Çocuklar, siviller öldürülüyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...