Peşmerge Sincar'ı ele geçirdi

/ Kaynak: AA
Peşmerge Sincar'ı ele geçirdi

GÜNDEM Haberleri  / AA

Peşmerge gücü, Musul'a bağlı Sincar (Şengal) ilçesini tamamen kontrol altına aldı

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) bağlı Peşmerge  gücünün, Musul'a bağlı Sincar (Şengal) ilçesini tamamen kontrol altına aldığı  bildirildi.  Bölgedeki AA muhabirinin Peşmerge kaynaklarından aldığı bilgilere  göre, Sincar ilçesi Peşmergenin kontrolüne girdi. İlçe merkezine giren Peşmerge  güçleri kamu binalarına IKBY bayrağı astı. 


Peşmerge Güçleri, Şengal'i Kurtarma Operasyonu kapsamında büyük birlikler halinde kent merkezine girdi. Dün sabah 07:00'de başlayan büyük operasyon, ikinci gününde de sıcak geçiyor. Rûdaw muhabiri peşmergelerin Şengal kent merkezine girdiğini ve önemli noktaları kurtardığını aktardı. Bu arada, Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ve Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Şengal ilçe teşkilatlarına partilerin flamaları asıldı.
 
KENTİN BÜYÜK BÖLÜMÜ KONTROL ALTINDA
 
Peşmerge Güçleri Komutanı Aşti Koçer, kentin büyük bülümünü kurtardıklarını ve tamamını kontrol etmek için ilerlediklerini dile getirdi. Kent merkezinde sokak çatışmalarının yaşandığı da belirtiliyor. Peşmergelerin Şengal Dağı'na yerleştirdikleri ağır silahlarla IŞİD hedeflerini vurduğu bilgisi de var.
 
UÇAKLAR VURDU
 
Gece saat 01:00 sıralarında IŞİD'in peşmerge birliklerine saldırı girişiminde bulunurken, koalisyonun savaş uçaklarının bombardımanı ile engellendi. Hava operasyonunda 15 IŞİD'li etkisiz hale getirildi.
 
100 IŞİD'Lİ ÖLDÜRÜLDÜ İDDİASI
 
Peşmerge Genel Komutanlığı'ndan dün gece yapılan açıklamada, operasyonda ilk gün en az 100 IŞİD'linin öldürüldüğünü, 150 kilometrekarelik alanda da kontrol sağlandığını bildirdi. Açıklamada, Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani'nin komuta ettiği ve 3 koldan yapılan operasyonun %75'inin başarıyla tamamlandığı kaydedildi.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...