Kaykaman'dan HDP'li Balüken'e tokat gibi cevap

Kaykaman'dan HDP'li Balüken'e tokat gibi cevap

GÜNDEM Haberleri

Silvan ilçesinde sokağa çıkma yasağının uygulandığı bölgeye gitmeye çalışan HDP'li gruba izin verilmedi.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde sokağa çıkma yasağının uygulandığı bölgeye gitmeye çalışan ve aralarında HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP Milletvekilleri İdris Baluken, Ertuğrul Kürkçü, Hişyar Özsoy ve Feleknas Uca'nın bulunduğu gruba izin verilmedi.

Diyarbakır Caddesi'nde toplanan ve aralarında Yüksekdağ, Baluken, Kürkçü ve Uca'nın bulunduğu grup, yasağın uygulandığı Konak Mahallesi'ne doğru yürümek istedi. Yürümekte direnen gruba, polis havaya uyarı ateşi açarak müdahale etti.

Bu arada bölgeye gelen Silvan Kaymakamı Murat Kütük ile HDP milletvekilleri arasında tartışma yaşandı.

KAYMAKAM'DAN TOKAT GİBİ CEVAP

Kaymakam Kütük'ün "Bir ülkenin üç mahallesinde kırk tane hendek kazılıp elli tane bomba yerleştirilirse güvenlik güçleri girer" sözlerine karşılık, HDP Diyarbakır Milletvekili Baluken "Bizim muhatabımız değilsin" deyince, Kaymakam Kütük de "Siz de bizim muhatabımız değilsiniz" ifadelerini kullandı.

Kütük, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Arkadaşlarımız hendekleri kapatıyor. Bizim emniyetin kepçesi yok. Biz çevreden aldığımız imkanlarla o hendekleri kapatmaya çalışıyoruz. Bize yardımcı olursanız bu hendekler en kısa sürede kapatır ve yasağı da kaldırırız. Belediyeler bizim devletimizin kurumu değil midir, niye yardımcı olmuyorsunuz? Eğer Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin iş makinesi yoksa diyecek bir şey yok."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...