Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dünya liderlerinden Paris'teki saldırıya kınama

Dünya liderlerinden Paris'teki saldırıya kınama

GÜNDEM Haberleri

Paris'teki kanlı saldırının ardından dünya liderleri saldırıyı kınayan açıklamalarda bulundu

Fransa'nın başkenti Paris'te 6 ayrı saldırı düzenlendi. Saldırıda şuana kadar en az 65 kişinin öldüğü ve ayrıca Bataklan konser holünde rehin tutulan 100 kişinin de öldürüldüğü öğrenildi. Hain terörist saldırısının hemen ardından olayın sıcağı sıcağına Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, ABD Başkanı Obama, Almanya Başbakanı Merkel, Rusya Devlet Başkanı Putin, İngiltere Başbakanı David Cameron ve Kanada Başbakanı Trudeau önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan:

-Paris'te meydana gelen bir dizi terör olayında çok sayıda kişinin öldüğünü ve yaralandığını teessürle öğrenmiş bulunuyorum.

-Artık terörizmle mücadele konusunda söz bittiği yerdeyiz.

-Terör konusunda yaklaşık 30 yılı aşkın süredir bunu mücadelesini veren bir ülkenin Cumhurbaşkanı olarak bunları ifade ediyorum.

-Terörizmin hepsi kötüdür.

-Benim teröristim iyi seninki kötü mantığını bir tarafa bırakmamız gerekir.

-Terörizmle mücadelede sözün bittiği yerdeyiz.

-Terörü varlık sebebi ile değerlendiremedikçe bu meselenin üstesinden gelemeyiz.

-Ankara'daki Suruç'taki G.Antep'teki, Şırnak'taki saldırılarda ne hissettiysek aynı acıyı yaşıyoruz.

-Şuan Fransa'da yaşanan acıyı gayet iyi anlıyoruz.

-Tüm Fransız halkıyla aynı acıyı paylaşıyoruz.

-Fransız dostlarımıza başsağlığı diliyorum.

Twitter'dan Fransızca başsağlığı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, saldırıya dair Türkçe ve Fransızca olarak mesajını paylaştı.

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU: SALDIRININ HEDEFİ TÜM İNSANLIKTIR

Davutoğlu'nun Twitter hesabından,  'Paris'teki alçak saldırının hedefi tüm insanlıktır. Türkiye olarak bu saldırıyı nefretle kınıyoruz. Teröre karşı Fransa ile dayanışma içindeyiz. Kurbanların yakınlarına ve Fransız halkına başsağlığı diliyorum' tweeti atıldı.

İNGİLTERE BAŞBAKANI DAVİD CAMERON: ŞOK OLMUŞ DURUMDAYIM

David Cameron twitter'dan yağtığı açıklamada "Bu olaydan ötürü ben de şoke olmuş durumdayım, Tüm dualarımız fransız halkıyla, Elimizden gelen her türlü yardımı yağcağız" dedi.

ALMANYA BAŞBAKANI MERKEL: DERİN ÜZÜNTÜ İÇERİSİNDEYİM

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Paris'te gerçekleşen saldırılarla ilgili olarak derin bir üzüntü duyduğunu belirtti.

Merkel yaptığı yazılı açıklamada, Paris'ten gelen haber ve görüntülerden dolayı derin bir üzüntü duyduğunu vurgulayarak, ''Kalbim, muhtemelen bir terör saldırısı sonucu hayatını kaybedenlerin yakınları ve Paris'teki tüm insanlarla beraber. Fransa hükümetiyle irtibat halindeyiz ve kendilerine Almanya'daki insanların Fransa ile dayanışma içerisinde olduğunu ilettik'' ifadelerini kullandı.


Başbakanlık Müsteşarı Peter Altmaier de sosyal paylaşım sitesinde Twitter hesabında, ''Paris'te suçsuz öldürülenlere ağlıyoruz. Ancak hiçbir zaman nefretin, fanatizmin ve şiddetin önünde eğilmeyeceğiz'' ifadelerini paylaştı.

PUTİN'DEN SALDIRI YORUMU

Kremlin Basın Sözcüsü Dimitry Peskov, Paris'teki saldırılarla ilgili yaptığı açıklamada, Putin'in saldırılardan derin üzüntü duyduğunu, bu olayları yapanların cezalandırılması için her türlü yardıma hazır olduğunu ifade etti.Putin, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve Fransa halkının yanında olduğunu belirtti.

ABD BAŞKANI BARACK OBAMA: FRANSA'NIN YANINDAYIZ

Obama Fransa'nın en eski müttefikleri olduğunu ve yardım için Fransa'nın her zaman yanında olacaklarını açıkladı.

Obama'nın açıklamalarından satırbaşları:

Bu bir terör saldırısı.Fransız halkıyla dünya ülkeleriyle teröre karşı savaşmaya devam edeceğiz. Şu an detayları bilmiyoruz. Şu anda durum hala çok ciddi. Şu anda Fransa Cumhurbaşkanının yoğun olduğunu düşünüyorum henüz kendisini aramadım. Bu gerçekten çok can yakıcı bir durum. Bunun Nasıl olduğunu biliyoruz. Fransa'nın yanında olacağız. Önümüzdeki günlerde neler olup bittiğini anlayacağız. Önümüzdeki günlerde Fransız yetkililerden bilgi alacağız.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...