Rehinelerin kafasını kesen Cellat John öldürüldü

Rehinelerin kafasını kesen Cellat John öldürüldü

GÜNDEM Haberleri

Cellat John' olarak bilinen İngiliz vatandaşı Muhammed Emwazi'yi öldürdü

ABD, Suriye'deki IŞİD'e ait noktaların hedef alındığı hava saldırılarına devam ediyor. Rakka'ya hava saldırıları düzenleyen ABD ordusu, rehineleri infaz eden “Cellat John” olarak bilinen İngiliz vatandaşı Muhammed Emwazi'yi hedef aldı. İnsansız hava aracı, hareket halindeki bir aracı vurdu. Araçta Emwazi dışında bir kişinin daha bulunduğunu açıklayan ABD'li bir yetkili “John öldürüldü” dedi. İngiliz yayın kurumu BBC de hava saldırısında militan John'un büyük ihtimalle öldüğünü duyurdu. İngiltere Başbakanı David Cameron ise düzenlediği saldırıyı “nefsi müdafaa” olarak nitelendirerek, “Doğrulanmasını bekliyoruz ama eğer saldırı başarılıysa IŞİD'i kalbinden vurmuş olacağız” dedi.
İNFAZLARLA ADINI DUYURDU
ABD'li gazeteciler Steven Sotloff ve James Foley'in öldürüldüğü videolarla adını duyuran John ayrıca ABD'li yardım çalışanı Abdulrahman Kassig, İngiliz yardım çalışanları David Haines ve Alan Henning'i de öldürmüştü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...