Silvan kontrol altında

Silvan kontrol altında

GÜNDEM Haberleri

Sokağa çıkma yasağının 11. gününde 3 mahalle teröristlerden tamamen temizlendi. PKK'nın öz yönetim hayalleri de suya düştü.

Seçimlerde HDP'nin hezimeti üzerine Silvan'da öz yönetim ilan etmek isteyen, 11 gündür de bölge halkına hayatı zehir eden PKK ağır darbe aldı. Tekel, Mescit ve Konak mahallelerindeki operasyonlarda büyük başarı sağlayan güvenlik güçleri, teröristleri bölgeden tamamen temizleyip, kontrolü sağladı. Sokağa çıkma yasağının devam ettiği bölgede evleri ve sokakları tek tek kontrol eden güvenlik güçleri, tuzaklanan patlayıcıları etkisiz hale getiriyor. Teröristlerin açtığı hendeklerin kapatılmasına yönelik çalışmalar sürerken, teröristlerin patlayıcılarda kullandığı tüplerin parçaları da sokaklarda duruyor. Teröristler tarafından kullanılan Tekel Mahallesi'ndeki 5 katlı apartmanda oluşturulan mevziler de güvenlik güçleri tarafından dağıtıldı. Teröristler, ağır makineli silah ve keskin nişancı mevzilerinin bulunduğu apartmanın duvarlarında açtıkları deliklerden güvenlik güçlerine ateş ediyordu. Konakladıkları binayı terk eden teröristler, bazı odaları ateşe verdi.
Teröristlerin saldırılarından etkilenen diğer bina ise Silvan Aile Sağlık Merkezi oldu. Binaya ağır hasar veren teröristler, gönderdeki Türk bayrağını indirdi. Mahalleyi teröristlerden temizleyen güvenlik güçleri, yanlarındaki Türk bayrağını sağlık merkezinin girişine astı.
Sığınak olarak kullandıkları Tekel Cami'yi teröristlerden temizleyen güvenlik güçlerinden bazıları, namaz kıldı.
Mahalledeki PKK lehine yazılan yazılar da özel harekât polislerince sprey boyalarla silindi. Güvenlik güçlerince bu yazılara cevaben, “Komando burada, PKK nerede”, “Polis özel harekât burada evelAllah”, “Türkiye Cumhuriyeti” yazıldı ve ay yıldız çizildi. Bu arada özel harekât polisleri, operasyon sırasında şehit olan arkadaşları Necmi Çakır'ı da unutmadı. Mahallelerin teröristlerden temizlenmesinin ardından polisler, Çakır'ın teröristlerce şehit edildiği binaya büyük boy Türk bayrağı astı.
 Öte yandan PKK'ya destek için İlçeye girmeye kalkışan Figen Yüksekdağ başkanlığındaki HDP heyeti yine olay çıkardı. Grupta bulunanlardan Üstün Güneş adlı kadın kurşunla ağır yaralandı.
KAYMAKAMLA TARTIŞTILAR
Bölgeye gelen Silvan Kaymakamı Murat Kütük ile HDP milletvekilleri arasında tartışma yaşandı. Kaymakam Kütük'ün “Bir ülkenin üç mahallesinde kırk tane hendek kazılıp elli tane bomba yerleştirilirse güvenlik güçleri girer” dedi. Gruptakilerden HDP Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken “Bizim muhatabımız değilsin” deyince, Kaymakam Kütük de “Siz de bizim muhatabımız değilsiniz” ifadelerini kullandı.
Kütük, sözlerini şöyle sürdürdü: 
Arkadaşlarımız hendekleri kapatıyor. Bizim emniyetin kepçesi yok. Bize yardımcı olursanız bu hendekleri en kısa sürede kapatır ve yasağı da kaldırırız. Belediyeler bizim devletimizin kurumu değil midir, niye yardımcı olmuyorsunuz?

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...