Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hollande'a taziye telefonu

/ Kaynak: AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hollande'a taziye telefonu

GÜNDEM Haberleri  / AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile telefon görüşmesi yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'a Paris'teki terör saldırıları nedeniyle taziye dileklerini ileterek, Türkiye'nin Fransa'nın yanında olduğunu, Türk halkının Fransızların acılarını paylaştığını söyledi. 
Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, G20 Liderler Zirvesi için Antalya'da bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğle saatlerinde Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ile telefon görüşmesi yaptı. 
Paris'teki saldırılardan dolayı derin üzüntü duyduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, hayatlarını kaybedenlerin ailelerine sabır ve başsağlığı, yaralılara da acil şifa diledi.
Terörün dini, milleti, ırkı, vatanı olmadığına dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Fransa'nın yanında olduğunu, Türk halkının Fransızların acılarını paylaştığını söyledi. Görüşme sırasında, her iki liderin de terörle mücadele konusundaki kararlılıklarını ifade ettikleri belirtildi.
Fransa Cumhurbaşkanı Hollande da Erdoğan'a duyarlılığından dolayı teşekkür ettiği telefon görüşmesinde, saldırılar nedeniyle Antalya'daki G20 Liderler Zirvesi'ne katılamayacağını, toplantı için Dışişleri Bakanı Laurent Fabius ve Maliye Bakanı Michel Sapin'in Türkiye'de olacağını kaydetti. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Fransız mevkidaşı Hollande, BM İklim Değişikliği Konferansı dolayısıyla 30 Kasım'da Paris'te bir araya geleceklerine değinerek, terörün her türüne karşı işbirliğini sürdüreceklerini vurguladılar.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...