Fransa'daki saldırı Türkleri de tedirgin etti

Fransa'daki saldırı Türkleri de tedirgin etti

GÜNDEM Haberleri

Fransa'da gerçekleştirilen terör saldırısı bölgede yaşayan Türk halkını da tedirgin etti.

Fransa'nın başkenti Paris'te gerçekleştirilen kanlı saldırının ardından ülkede ulusal yas ilan edilirken, vatandaşlara gerekmedikçe dışarı çıkmamaları uyarısı yapıldı. Saldırı noktalarından 10 ve 11'inci cadde de yaşayan Türk halkı saldırının ardından tedirginliğin hakim olduğunu bildirdi. Patlamanın yaşandığı bölge yakınlarında Turizm Acentesinde çalışan Seçil patlamanın ardından uçuşlarla ilgili bir müşterinin bilgi almaya geldiğini ifade ederek, “Uçuşlarda bir sorun yaşanacağını sanmıyorum sadece kontroller daha çok yoğunlaşacaktır bize gelen net bir bilgi yok. Ancak uçuşlarda kontrolün fazlalaşmasıyla birlikte uçuşlar normal bir şekilde gerçekleştirilecektir dedi. Seçim hanım, şu ana kadar gelen bilgilerde herhangi bir sorunun yaşanmadığını sözlerine ekleyerek, “Endişeli müşterilerimiz oluyor. Bizi arıyorlar biz de bir sorun yaşanmayacağını sadece kontrollerin bir daha fazla olarak uçuşların normal olarak gerçekleştirileceğini söylüyoruz” dedi. Seçim Hanım, saldırının ardından bir önyargı oluşabileceğini bildirerek, “Türklere dair bir şey olacağını sanmıyorum” dedi.
Turizm acentesi sahibi bulunan Yavuz Sarımuratoğlu, olayı kınadığını ifade ederek, “Bu bir lanet umarı bir daha olmaz. Bunları yapanlara insan demek mümkün değil. Herhalde gözü dönmüş caniler tarafından yapıldı bu olaylar, vahşet” dedi. Saldırının mecburen açık olduklarını kaydederek, “Türkiye'ye giden Türk vatandaşları var hastası olan. Bugün bunun için geldim. Hastası olan birkaç arkadaş var mecburen Türkiye'ye gitmeleri gerekiyordu. Bunun için geldim” dedi.
Turizm sektöründeki Yeliz adlı Türk vatandaşı ise bir müşterinin arayarak, “Dünkü olaylardan sonra sınırlar kapandı, uçuşlar yapılıyor mu diye bilgi alamaya çalışan yolcularımız oldu. Etkilenme olmaz diye düşünüyorum. Fakat şu an bir bilgi uçak firmaları tarafından verilmedi” dedi. Bölgede kasap dükkanı olan Yücel Pamuk ise saldırıdan müşterilerin etkilendiğini ifade ederek, “Millet korkuyor. Dışarı çıkmıyor. Çoğu yerler kapalı, kimse dışarı çıkamıyor. Alış veriş yapamıyor” dedi.
Bölgede yaşayan halk saldırının ardından Cumhuriyet Meydanı'na meydanda bulunan gelerek anıta saldırıda hayatını kaybedenlerin anısına çiçek bıraktı.
##tgvideo##

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...