Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hollande'a telefon

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hollande'a telefon

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'a "Terörün dini milleti ırkı vatanı yok. Türk halkı Fransızlar'ın acısını paylaşıyor" dedi

G20 Liderler zirvesi için Antalya'da bulunan Cumuhrbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, öğle saatlerinde Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ı arayarak taziyelerini iletti. Erdoğan, Paris'teki saldırılarından dolayı derin üzüntü duyduğunu vurguladı, hayatlarını kaybedenlerin ailelerine sabır ve başsağlığı, yaralılara da acil şifa dileğinde bulundu. Terörün dini, milleti, ırkı, vatanı olmadığına dikkati çeken Erdoğan, Türkiye'nin Fransa'nın yanında olduğunu, Türk halkının Fransızlar'ın acılarını paylaştığını söyledi. Görüşme sırasında, her iki lider de terörle mücadele konusundaki kararlılık vurgusu yaptı. Hollande, Erdoğan'a duyarlılığından dolayı teşekkür etti.Terörün her türüne karşı işbirliğini sürdüreceklerini belirten iki lider, BM İklim Değişikliği Konferansı vesilesiyle 30 Kasım'da Paris'te yapılacak toplantıda bir araya gelmek konusunda da görüş birliğine vardı. 

Kaynak: Sabah

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...