Cesetler hala sınırda!

Cesetler hala sınırda!

GÜNDEM Haberleri

Türkiye sınırına gelen, dönmeleri için yapılan uyarılara ateş açarak karşılık verince çıkan çatışmada 4 IŞİD mensubunun cesetleri hala sınırda.

Gaziantep'in Oğuzeli İlçesi'nde, Türkiye sınırına gelen, dönmeleri için yapılan uyarılara ateş açarak karşılık verince çıkan çatışmada 4 IŞİD mensubunun ölmesinin ardından, sınır hattında asker alarm durumuna geçti. Çatışmada öldürülen IŞİD militanlarının cesetleri ve otomobili ise halen sınırın Suriye tarafında bekliyor. Dün öğleden sonra sınır hattındaki Oğuzeli İlçesi'nin Üçkubbe Köyü'nün olduğu bölgede Fiziki Güvenlik Sistemi kapsamında sınıra duvar inşaatı için çalışma yürüten görevlilerin bulunduğu bölgeye Suriye tarafındaki Bab Limen Köyü'nden içerisinde silahlı IŞİD militanlarının bulunduğu 2 araç geldi. Sınır hattında kobra adı verilen zırhlı araçla görev yapan askerler, Suriye tarafından sınıra doğru gelen araçtakilere geri dönmeleri uyarısında bulundu. Araçta bulunanların uyarıya ateşle karşılık vermesi üzerine Türk askerleri zırhlı araçtan angajman kuralları kapsamında IŞİD militanlarına ateş açtı. Askerlerin ateş açması üzerine araçlardan biri Suriye tarafına geri dönerken, sınıra 370 metre uzaklıktaki diğer araçta bulunan 4 IŞİD militanı öldürüldü.

CESETLER HALA SINIRDA

Çıkan çatışma ardından bölgeye çok sayıda askeri personel ve zırhlı araç takviye edildi. Olayın meydana geldiği sınır hattı ile IŞİD militanlarının benzer sınıra gelme ihtimali bulunan bölgelerde zırhlı araçlarla yoğun önlem alındı. Beyaz bir otomobille sınıra yönelen ve açılan ateşte öldürülen IŞİD militanlarının cesetleri, halen Suriye tarafında duruyor. Türkiye sınırına 370 metre uzaklıktaki otomobil ve cesetleri almaya gelenlerin olmadığı öğrenilirken, asker bu bölgede zırhlı araçla nöbet tutuyor.




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...