'G-20' protestosunda 6 kişi gözaltına alındı

/ Kaynak: İHA
'G-20' protestosunda 6 kişi gözaltına alındı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Antalya'daki bir alışveriş merkezine G-20 Zirvesini protesto için pankart asan 1'i kadın 6 kişi gözaltına alındı.

Alışveriş merkezinin özel güvenlik görevlileri ile gözaltıları çeken gazeteciler arasında da arbede yaşandı. Antalya'da düzenlenen G20 Liderler Zirvesi protestoları devam ediyor. Kent merkezinde bulunan bir alışveriş merkezine ziyaretçi gibi giren Devrimci Parti üyesi 1'i kadın 6 kişi pankart astı. Alışveriş merkezinden aşağıya “Emperyalizme karşı aziz olmalı G20 defolun” pankartı asan gençlere özel güvenlik görevlileri ve polis müdahale etti. Polis müdahalesi ile gözaltına alınan göstericiler otobüs ile Turgut Özal Spor Salonuna götürüldü. Giriş ve çıkışların kapatıldığı alışveriş merkezinin güvenlik görevlileri çekim yapan gazetecilerin çekim yapmasını engelledi. Gazeteciler ve özel güvenlik görevlileri arasında kısa süreli arbede yaşandı. Yaklaşık 20 dakika giriş ve çıkışa kapatılan alışveriş merkezi daha sonra tekrar açıldı.


Vatandaşlar da eylemcilere "Kendinize güldürmekten başka bir şey yapmıyorsunuz" diyerek tepki gösterdi.


Antalya'da dün yapılan eylemlerde 39 kişi gözaltına alınmıştı. G20 Zirvesi sebebiyle Antalya'da bin 400'ü trafik, bin 500'ü çevik kuvvet olmak üzere 13 bin civarında polis görev yapıyor.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...