Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Antalya mutabakatı

Antalya mutabakatı

GÜNDEM Haberleri

Ekonomi gündemiyle toplanan G20'de ilk defa teröre karşı ortak hareket etme kararı alındı.

Antalya mutabakatı

Türkiye'nin evsahipliğinde yapılan G20 liderler zirvesi dün tamamlandı. Dünya liderleri, zirve tarihinde ilk defa teröre karşı mücadele için hazırladıkları ortak bildiriyle uluslararası alanda dayanışma vurgusu yaptı. İmza atılan “Terörizmle mücadele hakkında G20 Bildirisi”nde, 13 Kasım'da Paris'te ve 10 Ekim'de Ankara'da düzenlenen “menfur” terör saldırısının en güçlü şekilde kınandığı belirtildi ve “Saldırılar, tüm insanlığa yapılan kabul edilemez bir hakarettir. Terörle mücadelede kararlılık ve dayanışmamızı teyit ederiz. Terörizmin doğrudan veya dolaylı cesaretlendirilmesi, terör faaliyetlerinin kışkırtılması ve şiddetin övülmesi engellenmelidir. Şiddete varan aşırıcılıkla mücadele için, gençleri de dahil edecek şekilde toplumun tüm üyeleri bağlamında kapsayıcılığı teşvik etmek üzere her seviyede proaktif çalışma ihtiyacının farkındayız” denildi.
Yabancı teröristler konusuna da vurgu yapılan bildiride, şu ifadeler yer aldı: “Büyüyen vahim yabancı terörist savaşçı akımı ve bu akımın kaynak, geçiş ve hedef ülkeler dahil olmak üzere bütün devletlere yönelttiği tehdit nedeniyle kaygılıyız. Bu tehdide karşı, bilgi paylaşımı, seyahatleri saptamak için sınır yönetimi ve uygun cezai müeyyideler oluşturulması da dahil olmak üzere, işbirliğimizi geliştirmek suretiyle, mücadele etmek ve bu olguyu engellemek için kararlıyız.”
ELİNİZİ TAŞIN ALTINA KOYUN
Bildiride Türkiye'nin uzun süredir dile getirdiği göçmen konusuna da temas edildi ve özetle şöyle denildi: “Mevcut göç krizinin boyutu, küresel bir endişe haline geldi. Tüm devletleri, mevcut krize mukabelede bulunulmasına katkı sağlamaya ve krizle bağlantılı külfeti paylaşmaya davet ediyoruz.”
Ekonomik büyüme konusunda birlikte hareketi taahhüt eden liderler, “2010 yılında kabul edilen IMF kota ve yönetim reformundaki ilerlemenin gecikmesinin devam etmesinden duyduğumuz hayal kırıklığı devam ediyor. ABD'yi söz konusu reformları en kısa sürede onaylamaya davet ediyoruz. Rüşvet ve yolsuzluğa bulaşan görevliler ile onları yolsuzluğa bulaştıranlara koruma sağlanmaması ile varlıklarının geri verilmesini destekliyoruz” dedi.
Bildirgenin sonuç bölümünde “Türkiye'ye G20 Başkanlığı için ve bu yıl başarılı bir Antalya Zirvesi'ne ev sahipliği yaptığı için teşekkür ediyoruz.” görüşüne yer verildi.
Antalya mutabakatı
Antalya mutabakatı
Antalya mutabakatı
Yemek takımları külliyeden geldi

? 18 ülkesinin devlet başkanlarını bir araya getiren Antalya zirvesinde tüm liderler Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Antalya'yı çok beğendiklerini dile getirdi. 
? Antalya'daki G-20 Zirvesi'nde liderlerin çalışma yemekleri, Cumhurbaşkanlığının servis ve personeliyle gerçekleştirildi.
? Liderlerin yemekleri, Cumhurbaşkanlığına ait yemek takımlarıyla sunuldu. Ankara'dan yemek takımları özel şekilde Antalya'ya getirtildi.
? Servis tabaklarını aynı anda masaya bırakarak gerçekleştirdiği senkronizasyonu ile  dikkati çeken ikram hizmeti de Cumhurbaşkanlığı Sosyal Hizmetler Müdürlüğünde görev yapan toplam 41 servis personeli tarafından gerçekleştirildi.
? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ev sahipliğinde yaptığı gala yemeğinde menü zengin şekilde hazırlandı. Konuklara yeşil elma üzerinde zeytinyağlı taze fasulye, yöresel sebzeli börek yoğurt sosu ve domates pekmezi ile süzme yoğurtlu patlıcan beğendi ve Harnup pekmezi sosu ile küşleme ve baklava, şöbiyet, fıstık sarma ve kaymaklı dondurmadan oluşan tatlı tabağı ikram edildi.
? Birbiri ardına yoğun ikili görüşmelere ve toplantılara katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan bazen son çalışmalarını toplantı odasında yaptı. Yoğun toplantılar ve çalışma yemekleri nedeniyle ikili görüşmeler de sarktı. Mesela Erdoğan-Putin görüşmesi gece 01:15'te bitti.
? Zirve sırasında liderler görüşmeler gerçekleştirirken eşlerini de First Lady Emine Erdoğan ağırladı. First Ladyler sosyal aktivitelerle renkli bir gün geçirdi. Lider eşleri tarihi Aspendos Antik Tiyatrosu'nu da gezdi.
? Antalya iki gün süren zirve ile milyarlarca dolarlık reklam yapmış oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...