Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Erdoğan: Terörle mücadele ayrımsız olmalı

Erdoğan: Terörle mücadele ayrımsız olmalı

GÜNDEM Haberleri

Erdoğan: DAEŞ, PKK, YPG ve diğerleriyle mücadelemiz sürecek. Kendi halkını katleden Esad'ın Suriye'nin geleceğinde yeri yok

umhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin sınır komşusu olarak Suriye'de yaşanan dramın etkilerini ilk günden beri yakinen hissettiğini belirterek, “2 milyon Suriyeli, 300 bin Iraklı olmak üzere 2,5 milyon mülteciyi topraklarımızda barındırıyoruz. Bu tavır her şeyden önce bizim için insanlık vazifesidir” dedi. G20 Liderler Zirvesi'nde basın toplantısı düzenleyen Erdoğan, “Çevremizde yönetilemez hale gelmiş ülkeler ortaya çıkıyor. Suriye, bunların başındadır. Mülteci krizi, bir ülkenin tek başına üstesinden gelebileceği boyutu aşmıştır. Bu durum evlerinden uzaklaşan insanların geriye dönüş ümitlerinin zayıflamasından kaynaklanıyor. Uluslararası toplumun etkin bir işbirliği ve samimi bir dayanışma içinde hareket etmesi gerekiyor” diye konuştu. Kendi halkını katleden Esad'ın Suriye'nin geleceğinde yeri olmadığını kaydeden Cumhurbaşkanı, “Suriyeliler, DAEŞ ve devlet teröründen kaçıyor. Mülteci olayıyla terör olayını birbirine karıştırmamak gerekiyor. İnsani krizle mücadelede samimi bir dayanışma ortaya koymalıyız. G20 olarak dünyaya örnek teşkil etmeliyiz” ifadesini kullandı. Suriye'de atılması gereken adımlar için daha fazla gecikilmemesi gerektiğine dikkati çeken Erdoğan, “Bu bizim için güçlü sürdürülebilir ve dengeli büyüme kadar önemli bir hedeftir. Bunu birlikte yapabiliriz” dedi. Mevcut sorunların çoğunun küresel ölçekte işbirliği gerektirdiği vurgulayan Erdoğan, “Bu bakımdan G20 platformu tüm dünya için önemli bir imkândır. Dönem başkanlığımızda G20'nin bu yönünü güçlendirmenin çabası içinde olduk. Önceliklerimizi üç temel kavramda tanımladık. Bunlar kapsayıcılık, uygulama ve yatırımlardır. Ortak hedefimiz güçlü sürdürülebilir ve dengeli kapsayıcı bir küresel büyümeyi temin etmektir. Kapsayıcılık daha fazla kaliteli istihdam oluşturulması, eşitsizliklerin giderilmesi, refahın yaygınlaştırılması bakımından önemlidir” diye konuştu. Türkiye'nin terörden çok çekmiş bir ülke olarak uluslararası terörizmle mücadeleye her zaman destek vereceğini bildiren Cumhurbaşkanı, “Bununla mücadele işbirliği gerektirir. Terör örgütleriyle, ayrım yapılmaksızın, mücadele şart. Ayrım yapan herkes, terörle mücadelede hata içindedir” dedi. Türkiye'nin IŞİD, PKK, DHKP-C, YPG başta olmak üzere çok sayıda terör örgütüyle mücadeleye devam edeceğinin altını çizen Erdoğan, “G20 liderleri olarak terörle mücadele konusunda görüş birliği içinde olduğumuzu gördük. Müslüman liderler olarak İslam'la hiçbir ilgisi olmayan DAEŞ terör ve vahşetine karşı ortak sorumluluklarımız üzerinde durduk. Bölgemizde ve dünyanın farklı köşelerinde meydana gelen çatışmalar hepimizi yakından etkiliyor” bilgisini verdi.
Erdoğan: Terörle mücadele ayrımsız olmalı
 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...