Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'uçak' açıklaması

Düzenleyen:
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'uçak' açıklaması

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Öğretmenler günü resepsiyonunda açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan flaş açıklamalar... Hava sahasını ihlal eden 2 uçaktan birinin düşürüldüğünü kaydeden Erdoğan, "Biz buna şahit olmak istemeyiz. Böyle bir durumla karşı karşıya bırakılmanın ızdırabını yaşıyoruz. Bu hadise tamamen Türkiye'nin önceden ilan ettiği angajman kuralları çerçevesinde gerçekleşmiştir" dedi.

Erdoğan: Bayırbucak Türkmenlerinin bulunduğu bölge DAEŞ terör örgütünün olduğu bölge değildir kimse kimseyi kandırmasın. DAEŞ terör örgütünü vuruyoruz diyerek orada Bayırbucak Türkmenleri vurulmaktadır.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan düşürülen Rus uçağıyla ilgili flaş açıklamalar geldi.
 
Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:
 
ESED REJİMİ VE ONU DESTEKLEYEN ÜLKELER...
 
"G20’de terörizmle mücadele konusunda kararlı bir tutum ortaya koyduk. Bu konuda tüm dünyaya güçlü bir mesaj verdiğimize inanıyorum.
 
Suriye meselesine adil ve sürdürülebilir bir çözüm bulunmadan ne mülteci ne de terör sorunun önüne geçilemeyeceğini herkesin görmesi gerekiyor.
 
Esed rejimi ve onu destekleyen ülkeler Viyana ruhuyla uyuşmayan yeni saldırılara giriştiler.
 
ORADA SOYDAŞLARIMIZ, AKRABALARIMIZ VAR
 
Hatay'ın hemen yanı başında Bayır Bucak Türkmenlerinin olduğu bölgeye yönelik saldırıları şiddetle kınıyoruz.
 
Orada bizim akrabalarımız var, soydaşlarımız var. Bu soydaşlarımız sürekli uçaklarla, tanklarla, toplarla bombalıyor.
 
Şu anda oralardan bu soydaşlarımız sınıra doğru kaçmaya başladı. Bir kısmı Türkiye'deki kamplara yerleştirildi. Bir kısmı Suriye'deki kamplarda iskan ediliyor.
 
Cuma gününden beri gelişmeleri yakından takip ediyorum. Başbakanımız, Genelkurmay Başkanımız, MİT müsteşarımız ve diğer tüm arkadaşlardan sürekli bilgi alıyorum.
 
10 KEZ UYARI YAPILDI
 
Az önce bir güvenlik toplantısı yaptık. Ne oluyor, gelişmeler ne durumda. Buna göre ne adımlar atacağız?
 
Bugün Sabah saatlerinde tüm uyarılara rağmen hava sahamızı ihlal eden bir aidiyeti belli olmayan bir savaş uçağına angajman kuralları gereği müdahale edilmiştir.
 
Aidiyeti bilinmeyen uçağa 5 dakikada 10 kez uyarı yapılmıştır. Sınırlarımıza geliyor. Uyarılara rağmen ihlalini sürdürdü.
 
TÜRKİYE'NİN HİÇ BİR ÜLKEYE DÜŞMANLIĞI YOKTUR
 
Hava sahamızı ihlal eden iki uçaktan biri düşürüldü
 
Biz buna şahit olmak istemeyiz. Böyle bir durumla karşı karşıya bırakılmanın ızdırabını yaşıyoruz.
 
Bu Hadise tamamen Türkiye'nin önceden ilan ettiği angajman kuralları çerçevesinde gerçekleşmiştir.
 
Türkiye'nin komşularıyla başka herhangi bir ülkeye karşı düşmanlığı asla söz konusu değildir.
 
Suriye'de bugüne kadar çok daha vahim olaylar yaşanmamasının sebebi Türkiye'nin soğuk kanlı tutumudur.
 
Bu son hadisenin önüne geçmek için de elimizden gelen gayreti gösterdiğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Türkiye'nin kendi sınırlarını koruma hakkına da herkes saygı göstermelidir.

DAİŞ DİYE TÜRKMENLERİ VURUYORLAR
Türkiye, Suriye'de zalim rejime karşı kendi kurtuluş savaşlarını veren muhalif grupları samimiyetle destekliyor. Bakın burada yalnız bir şeyin altını çizmem lazım; Bayırbucak Türkmenlerinin olduğu bölge DAİŞ terör örgütünün olduğu bölge değildir. Kimse kimseyi kandırmasın. Orada sadece Bayırbucak Türkmenleri vardır, soydaşlarımız vardır, akrabalarımız vardır ve DAİŞ terör örgütünü vuruyoruz diyerek orada Bayırbucak Türkmenleri vurulmaktadır.

MİT TIRLARI İHANETİ...

MİT tırları ihanetini biliyorsunuz değil mi? Hala utanmadan, sıkılmadan bunları gazetelerine başlık yapanlar var. İşte o tırlar bizim Bayırbucak Türkmenlerine yardım götüren tırlardı. Bazıları diyor ki, 'Başbakan Erdoğan, diyordu ki, onların içinde silah yok' yahu varsa ne olacak, yoksa ne olacak? Ne diyoruz biz? 'Oraya insani yardım götürüyoruz.' Kim onlar? Mağdur, mazlum, bizim Bayırbucak Türkmen kardeşlerimiz. Ülkemizin, hükümetimizin ve şahsımın aleyhine bir algı oluşturmak adına bu yardımları sabote edenleri milletimizin asla affetmeyeceğine inanıyorum."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...