Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

NATO gemileri Sarayburnu'nda!

Düzenleyen:
NATO gemileri Sarayburnu'nda!

GÜNDEM Haberleri

İspanya, Portekiz ve Kanada donanmalarına ait 3 askeri gemi, Sarayburnu Limanı'nda bekliyor.

Rus Donanması'na ait 158 numaralı savaş gemisi İstanbul Boğazı'ndan geçtiği sırada üzerinde füzeli askerler görülmesinin ardından NATO Boğaz'daki güvenlik seviyesini artırdı.

TAKVİYE 3 SAVAŞ GEMİSİ

Ege Denizi yönünden, Çanakkale Boğazı'nı geçerek İstanbul'a gelen İspanyol "Sps Blas De Lezo", Portekiz donanmasına ait "Dom Francisco De Almeida" ile Kanada askeri gemisi "HMCS Winnipeg" Sarayburnu'ndaki limanda demirli bulunuyor.

ASKERLER NÖBET TUTUYOR

Gemilerin güvertelerinde askerler nöbet tutarken polis ekipleri de çevredeki önlemlerini sürdürüyor.

İSTANBUL BOĞAZI'NDA FÜZELERLE GEÇTİLER

İstanbul Boğazı’nı geçişi sırasında Rus savaş gemisinin güvertesinde bir askerin omzunda atış pozisyonunda 4200 metre menzilli ‘sam strela-2’ füzesi taşıması tartışma yaşatmıştı.

Emekli amiraller ve stratejistler, Rus savaş gemisinin güvertesindeki “tacizkâr” fotoğrafı değerlendirdi. Yorumcular, Rus makamlarından açıklama istenmesi gerektiğini söyledi

O anı fotoğraflayan uluslararası ilişkiler uzmanı Yörük Işık, eski Donanma Komutanı emekli Oramiral Nusret Güner, Emekli Tümamiral Cem Gürdeniz ve Stratejist Dr. Nejat Tarakçı bu fotoğrafın iki şekilde yorumlanabileceğini ifade etti.

Uluslararası İlişkiler Uzmanı Yörük Işık, olayın poz vermek için gerçekleştirilmiş olabileceğini belirtirken, Emekli Tümamiral Cem Gürdeniz “Bunun Rus hükümetinin onaylı bir davranışı olduğunu sanmıyoru' dedi.  

Jeopolitikçi ve Stratejist Dr. Nejat Tarakçı: “Rus askerinin bu davranışı, Türkiye- Rusya krizinin en alt kademeye kadar olumsuz bir şekilde yansıdığının bir göstergesidir" dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...