Başbakan: Himayemizdeler

Düzenleyen:
Başbakan: Himayemizdeler

GÜNDEM Haberleri

“135 sığınma evimiz var. Şiddet Önleme ve İzleme Merkezlerimizin sayısı ise şu an 40... 2016 itibariyle tüm illerde hizmet verecek.”

Başbakan Ahmet Davutoğlu, kadına karşı şiddetle mücadeleye özel önem atfettiklerini belirterek, “TBMM’de geçen hafta okuduğum hükümet programımızda ve hükümet çalışmalarımızda da bu konu özel bir yer almakta ve özel bir ilgiye mazhar olmaktadır” dedi. Davutoğlu, “Kadına Yönelik Şiddetin Sonlandırılması: İlerleme Temelinde Değişimi Hızlandırma” konulu toplantıdaki konuşmasında, kadına yönelik aile içi şiddetle mücadelede en önemli mekanizmaların başında kadın sığınma evleri ile konuk evlerinin geldiğini söyledi. Türkiye’de toplam 135 konuk evi ve sığınma evi bulunduğunu belirten Davutoğlu, “Şiddet mağduru kadınlara destek amacıyla kurulan Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri (ŞÖNİM), 2015 Kasım ayı itibarıyla toplam 40 ilde hizmet vermektedir. Amacımız, 2016 yılı sonuna kadar tüm illerimizde ŞÖNİM’lerin açılmasıdır” dedi. Şiddeti “modern zaman olgusudur” olarak niteleyen Davutoğlu şunları kaydetti: “Geçmişi, geleneği, töreleri suçlayarak, yeni olan her şeyi kutsayarak bu mesele çözülemez.”
Başbakan: Himayemizdeler

5 kadını unutamadım
Davutoğlu, konuşmasında içini acıtan 5 anıyı da söyle paylaştı: Gazze’de Şifa Hastanesi’nde bir baba kızının cesedini gördüğünde birbirimize sarılarak ağladık. Mülteci kampında iki bacağını kaybeden Suriyeli kızımız “Bana ortopedik bacak alır mısınız?” dedi. Biz zaten talimatı vermiştik. Somali’de bir kadının çocuğu susuzluktan ölmek üzereydi. Türk hastanesine gönderdik ama yolda ölmüştü. Bosna’da yaşlı bir kadın “Ahmet Bey” diye bağırdı. “İki oğlumu gözümün önünde öldürdüler...” deyip beni evine götürdü. Duvarlarda hâlâ kurşun deliği vardı. Yüzündeki gözyaşı izini hissettim. Arakan’da ise yanmış evler ve tam bir sefalet vardı. Kadınlar küçük bir mektubu bize ulaştırmak için birbirlerinin üzerine basıyordu... 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...