Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Fırat'ın batısı için askere 'vur' emri!

Düzenleyen:
Fırat'ın batısı için askere 'vur' emri!

GÜNDEM Haberleri

Türkiye-Suriye sınır hattında güvenlik tedbirleri her geçen gün daha da artırılıyor. Fırat Nehri'nin çevresinde beton duvar örülürken, kaçak geçişlere karşı da askere 'vur emri' verildi.

Suriye'de 5 yıla yakın zamandır devam eden iç savaşta birçok silahlı grubun yerleştiği, Fırat Nehri'nin Türkiye'ye yakın bölgelerinde alınan güvenlik tedbirleri daha da sıkılaştırılıyor. Halen DAEŞ mensuplarının kontrolünde olan ve Türkiye’nin Karkamış ilçesinin hemen karşısında bulunan Cerablus'taki terör tehdidi sebebiyle, Suriye sınırındaki güvenlik tedbirleri artırıldı. Fırat Nehri’nin çevresinde Suriye sınırı boyunca 4 metre yüksekliğinde bir beton duvar örülmesine başlanmıştı. Türkiye içindeki terör saldırılarını düzenleyen DAEŞ militanlarının da sızma yaptığı düşünülen Cerablus'a yakın sınır bölgesinde kalekol yapımı hızlandırılırken, bir- çok nokta da termal kameralarla 24 saat takip ediliyor. Bölgedeki asker sayısındaki artışla devriyelerdeki sıklık da dikkat çekiyor. Basına yansıyan haberle göre sınır bölgesinde görev yapan askerlere, muhtemel kaçak geçişlere karşı 'vur emri yetkisi' verildi. Alınan olağanüstü tedbirlerin sadece DAEŞ değil, YPG militanlarını da hedef aldığı belirtiliyor. Bu arada Karkamış sınırındaki Köprübatı Hutut Karakolu'nun sorumluluk alanında bulunan Ada bölgesi, 15 gün süre ile özel güvenlik bölgesi ilan edildi.

“BİZİM İÇİN HASSAS BİR BÖLGE”
Türkmenistan ziyareti öncesinde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da konuyla ilgili şunları söyledi: "Özel güvenlik bölgesi uygulaması, bölgenin hassasiyetleri çerçevesinde atılmış bir adım. Şu anda 15 gün olarak alınmış bir karardır. 15 günden sonra ne getirir ne götürür bunu gelişmeler gösterecektir. Bölge bizim için hassas bir bölge. O bölgelerde Türkmen kardeşlerimiz yaşıyor.”

KOMUTAN TAKİPTE
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Eskişehir ve Konya'da konuşlu, terörle mücadele harekatında görev alan hava kuvvetleri birliklerinde denetlemelerde bulundu. Akar, daha sonra havadan ihbar kontrol uçağı (HİK) ile görev uçuşuna katıldı, havada yakıt ikmali ve gerçekleştirilen görevler hakkında bilgi aldı.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...