Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sare Davutoğlu amcası Sancar'ın hayatını kurtarmış

Düzenleyen:
Sare Davutoğlu amcası Sancar'ın hayatını kurtarmış

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Sancar ailesi için Çankaya Köşkü'nde verdiği kahvaltıda ilginç bir olay ortaya çıktı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Sancar ailesi için Çankaya Köşkü'nde verdiği kahvaltıda yaşanan bir diyalog, Sare Davutoğlu'nun amcası doktor Kamil Özgür'ün, 10 yaşındayken Prof. Dr. Aziz Sancar'ın hayatını kurtardığını ortaya çıkardı.

Başbakan Davutoğlu, Nobel Kimya Ödülü sahibi Türk bilim adamı Prof. Dr. Sancar'ı, Çankaya Köşkü'ndeki kahvaltıda ağırladı. Kahvaltıya Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu ile Aziz Sancar'ın eşi Esta Gwendolyn Sancar ve kızı Rose Lorraine Peifer de katıldı.

Edinilen bilgiye göre, kahvaltıda ilginç bir diyalog da yaşandı.
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, Aziz Sancar'ı kahvaltıda ağırlayacaklarını öğrenen babası Hulusi Misge'nin dün kendisine, "Kızım, amcan Savur'da görev yapmıştı. Aziz Bey, belki amcanı tanıyordur" dediğini anlattı.

Sare Davutoğlu, amcası doktor Kamil Özgür'ün 1955-1961 yıllarında Mardin'in Savur ve Midyat ilçelerinde görev yaptığını belirterek, Sancar'a amcasını tanıyıp tanımadığını sordu. Bunun üzerine Sare Davutoğlu'nun amcasını hatırladığını söyleyen Aziz Sancar, başından geçen ilginç olayı da şöyle anlattı:
"Biliyor musunuz, amcanız benim hayatımı kurtardı. O zaman ben 10 yaşlarındaydım. Kardeşlerimden birisi zatürre olmuş ve vefat etmişti. Türkiye'ye de penisilin yeni gelmişti. Amcanız penisilin kullanarak benim hayatımı kurtardı."

Prof. Dr. Aziz Sancar, Kamil Özgür'ün o dönemde bölgede çok sevilen bir doktor olduğunu, vefat ettiğini de ABD'de görev yaparken öğrendiğini ve çok üzüldüğünü ifade etti.

Bu diyaloğun ardından Özgür'ün kendisi gibi doktor olan oğlu Suat Özgür de Çankaya Köşkü'ne davet edildi. Özgür'ün Aziz Sancar ile bir süre görüştüğü öğrenildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...