Hem örgüt hem de hırsızlar musallat

Düzenleyen:
Hem örgüt hem de hırsızlar musallat

GÜNDEM Haberleri

Teröristlerin yaktığı Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki Fatih (Kurşunlu) Camii'nin durumu toplumda derin bir üzüntüye neden olurken, kentteki ata yadigârı bazı cami ve türbelerin de hırsızların hedefi olduğu bildirildi.

Oğuzhan Şahin ANKARA 
Teröristlerin yaktığı Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki Fatih (Kurşunlu) Camii'nin durumu toplumda derin bir üzüntüye neden olurken, kentteki ata yadigârı bazı cami ve türbelerin de hırsızların hedefi olduğu bildirildi. Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü, ibadet kadar, turizm için de önem taşıyan bazı yapıları talan eden hırsızların peşine düştü. Bu yapılar arasında Hazret-i Süleyman Türbesi de var, mistik kokusu ve minaresiyle herkesin hayran olduğu Parlı Camii de. Hırsızların hedef aldığı yerlerden biri de Diyarbakır merkezde bulunan Ali Paşa Camii. Osmanlı döneminin Diyarbakır Valisi Hadım Ali Paşa tarafından 1534-1537 yılları arasında inşa ettirildiği belirtilen ve Mardin Kapısı ile Urfa Kapısı arasında bulunan Camii'nin çini, mozaik ve seramikleri çalınmış durumda. Koyu mavi, turkuaz ve beyaz renklerden oluşan çinilerden bazıları hırsızlarca götürülmüş. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...