Sare Davutoğlu’nun amcası, Aziz Sancar’ın hayatını kurtarmış

Düzenleyen:
Sare Davutoğlu’nun  amcası, Aziz Sancar’ın  hayatını kurtarmış

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile eşi Sare Hanım’ın, Çankaya Köşkü’nde ağırladıkları Nobel Kimya Ödülü Sahibi Prof. Dr. Aziz Sancar ve ailesiyle sohbetinde ilginç diyaloglar yaşandı.

Haber Merkezi Ankara
Başbakan Ahmet Davutoğlu ile eşi Sare Hanım’ın, Çankaya Köşkü’nde ağırladıkları Nobel Kimya Ödülü Sahibi Prof. Dr. Aziz Sancar ve ailesiyle sohbetinde ilginç diyaloglar yaşandı. Sohbet sırasında, Sare Hanım’ın doktor olan merhum amcası Kamil Özgür’ün, yıllar önce Sancar’ı ölümden kurtardığı ortaya çıktı. Edinilen bilgilere göre, sohbet sırasında Sare Davutoğlu, babası Hulusi Misge’nin bir hatırlatmasını Aziz Sancar’la paylaştı. Babasının kendisine, “Kızım, amcan Savur’da görev yapmıştı. Aziz Bey, belki amcanı tanıyordur” dediğini anlatan Sare Davutoğlu, amcası doktor Kamil Özgür’ün 1955-1961 yılları arasında Mardin’in Savur ilçesinde görev yaptığını belirtti. Ardından da Aziz Sancar’a amcasını tanıyıp tanımadığını sordu. Sare Hanım’a, amcasını hatırladığını söyleyen Aziz Sancar, başından geçen ilginç olayı da şöyle anlattı: “Biliyor musunuz, amcanız benim hayatımı kurtardı. O zaman 10 yaşlarındaydım. Kardeşlerimden birisi zatürre olmuştu ve vefat etmişti. Türkiye’ye de penisilin yeni gelmişti. Amcanız penisilin yaparak benim hayatımı kurtardı.” Aziz Sancar, doktor Kamil Özgür’ün o dönemde bölgede çok sevilen bir doktor olduğunu, vefat ettiğini de ABD’de görev yaparken öğrendiğini ve çok üzüldüğünü de vurguladı. Bu diyaloğun ardından Kamil Özgür’ün kendisi gibi doktor olan oğlu Suat Özgür’un de Çankaya Köşkü’ne davet edildiği ve Aziz Sancar ile görüştüğü öğrenildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...