Dev operasyonlar 2 generalin komutasında

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
Dev operasyonlar 2 generalin komutasında

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Terör örgütü PKK'ya karşı başta Şırnak'ın Silopi ve Cizre ilçeleri olmak üzere Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde önceki gece başlatılan kapsamlı operasyonlara iki tuğgeneral komuta ediyor.

Operasyonlarda dün saat 16.00 itibariyle 12 terörist etkisiz hale getirilirken, 1 güvenlik görevlisi de yaralandı. Operasyonlara Şırnak'ta konuşlu Çakırsögüt Jandarma Komando Tugayı ile Silopi'de 172. Zırhlı Tugayı'ndan taburlar katılıyor. Bölgedeki Jandarma Özel Harekât (JÖH) birlikleri de operasyonda iki tugayın komutası altında yer alıyor. Güvenilir kaynaklardan edinilen bilgiye göre, operasyonlarda dün saat 16.00 itibariyle 12 terörist etkisiz hale getirilirken, 1 güvenlik görevlisi de yaralandı.

Generaller komuta ediyor

Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde önceki gece operasyon başlatıldı. Jandarma ve polis özel harekât timlerinin de destek verdiği, yaklaşık 10 bin güvenlik gücünün katıldığı operasyona iki tuğgeneral komuta ediyor. İlçe merkezine giren tanklar, barikatları ve hendeklerdeki bombaları yok ediyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde beklenen büyük operasyon önceki gece başladı. Pazartesi gecesi saat 23.00'ten itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edilen Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerindeki sessizlik önceki gece bozuldu. Cizre'de güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında mahalle aralarında çatışmalar çıktı. İlçeden gece boyunca silah ve patlama sesleri duyuldu. Cizre'deki çatışmaların hendek ve barikatların yoğunlukta olduğu Sur, Cudi, Nur ve Yafes mahallelerinde yoğunlaştığı belirtildi. Sabaha kadar aralıklarla devam eden çatışmalara, özel eğitimli jandarma timleri de polis özel harekat timleri ile birlikte katıldı. Bu ilçelerde tank ve zırhlı araçlarla operasyon yoğunlaştırıldı. Isparta, Bolu, Sivas'taki komando birlikleri, jandarma ve polis özel harekât timlerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 10 bin kişilik güvenlik gücü, operasyonlara katılıyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...