TSK harekete geçti, yüzlerce JÖH oraya sevk edildi

Düzenleyen:
TSK harekete geçti, yüzlerce JÖH oraya sevk edildi

GÜNDEM Haberleri

Diyarbakır’ın Sur, Mardin’in Dargeçit ve Şırnak’ın Cizre ile Silopi ilçelerinde teröristlere yönelik operasyon sürüyor.

Terör örgütü PKK’ya yönelik planlanan operasyonlar nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan edilen Sur, Cizre, Silopi ve Dargeçit ilçelerinde operasyonlar tüm hızıyla sürüyor. Asker ve polisin ortaklaşa düzenledikleri operasyonlarda örgüte darbe üstüne darbe vuruluyor.

SUR
Yasağın 17’nci gününe girdiği Sur ilçesinde güvenlik güçleri kontrollü bir şekilde ilerliyor. Labirent gibi sokakları olan ve operasyonların Kurşunlu Camii’nin çevresinde yoğunlaştığı ilçede şiddetli çatışmalar durulmuyor. Bugün güne sessiz başlanan ilçede dün gece geç saatlere kadar silah sesleri yankılandı. Öte yandan, 2 polisin şehit olduğu, 17 polisin de yaralandığı ilçeye, 500 kişilik jandarma özel harekat ekibi de sevk edildi. Bu ilçedeki operasyonları da askerin ele alacağı tahmin ediliyor.

CİZRE
Genelkurmay’ın önceki gün 24 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurduğu Cizre’de ise güvenlik güçleri terör örgütüne darbe üstüne darbe vuruyor. Operasyonların yoğunlaştığı Nuh, Cudi, Sur ve Yafes mahallelerindeki birçok barikat ve tuzaklı bomba etkisiz hale getirildi. Çatışmaların durulmadığı ilçede, öldürülen terörist sayısının da her geçen dakika arttığı belirtildi.

SİLOPİ
Cizre gibi büyük bir askeri sevkiyatın yapıldığı Şırnak’ın diğer ilçesi Silopi’de de yasak ve operasyonlar sürüyor. Hakim tepelerine tankların yerleştirildiği ilçedeki operasyonlar salt ilçe merkezinde değil, dağlık alanda da yürütülüyor. Asker ve özel harekat polislerinin katılımıyla yürütülen operasyonlara havadan helikopterler destek veriyor.
TSK harekete geçti, yüzlerce JÖH oraya sevk edildi

DARGEÇİT
Yasağın sürdüğü, hatların zarar görmesi yüzünden elektriklerin kesildiği Dargeçit’te de güvenlik güçleri artarda operasyonlar yaparak, örgüte nefes aldırmıyor. Sıkıştırılan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için operasyonlara ara verilmeyen ilçede, zaman zaman güvenlik güçleri ile teröristler arasında sıcak temaslar yaşanıyor.

NUSAYBİN
14 Aralık’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının bugün saat 16’ya kadar kaldırıldığı Nusaybin’de ise operasyonlara ara verildi. Ancak güvenlik güçlerinin çekilmediği ilçede, kalan vatandaşlar da göç yollarına düştü. İlçede, elektrik, su ve altyapı arızalarının giderilmesinin ardından operasyonların yeniden başlayacağı da kaydedildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...