Mustafa Balbay adaylığını açıkladı

Düzenleyen:
Mustafa Balbay adaylığını açıkladı

GÜNDEM Haberleri

Düzenlediği basın toplantısında genel başkanlığa aday olduğunu açıklayan Mustafa Balbay, "CHP'de yeni bir yön, yöntem, yönetim lazım" dedi.

Balbay, toplantıda 10 ana başlıkta hazırladığı"Cumhuriyetin İkinci Yüzyılına Son Çağrı" adlı manifestosunu kamuoyuyla paylaştı.

Balbay'ın manifestosunda, "barış ekonomisi", "iktisadi demokrasi", "devrim CHP'den başlamalı" gibi başlıklar yer alıyor. Bunlar arasında en dikkati çeken ise "Kürt sorunu baş başa çözülür" başlığı oldu.

"KÜRT SORUNUNU HENDEKTEN ATLATACAĞIZ"

"Kürt sorununu hendekten atlatacağız" diyen Balbay, "Bu sorunu çözmek için aramıza kimseyi almayacağız, baş başa bu sorunu çözeceğiz" diye konuştu.

GENÇLERE STAR WARS SLOGANIYLA SESLENDİ

Gençlere Star Wars sloganıyla seslenen Balbay, "Bizim gençlere sunacağımız ışın kılıcımız akıl, bilim ve değişim olacak. Biz gençlerle birlikte onları siyasete katmayı bir lütuf değil, gerçekten lokomotif olarak düşünüyoruz" dedi.

İşte Balbay'ın konuşmalarından satır başları:

“Son çağrı derken Cumhuriyetin 100.yılının dolması devamında da ikinci yüzyıla geçiş için önümüzdeki seçimler gerçekten son viraj. Beni iddiam Cumhuriyetin 100.yılında CHP’nin iktidar olması ve Türkiye’nin nasıl 1.yüzyılına yön verdiyse 2. yüzyılında da CHP’nin damgasını vurmasıdır.

CHP'DE YENİ BİR YÖN, YÖNTEM, YÖNETİM LAZIM

CHP'de korku imparatorluğunu yıkmak için geldiğini ortadan kaldıracağım diye yola çıkıp genel merkezin 100 metre ötesine turnike koymakta tabi ki konuşulması gereken şeyler arasında. Değişim deyince sadece genel başkan yardımcılarını değiştirip, 5 yılda 78 genel başkan yardımcısını değiştirmek evet iyi bir değişim ama değişim sadece buysa ne sonuç verdiği de ortada. CHP'de yeni bir yön, yeni bir yöntem, yeni bir yönetim lazım. 2016 Ocak kurultayının ardından 2019 seçimlerinin hazırlığına başlayacağım.

CHP, CHP'DİR. YENİSİ ESKİSİ OLMAZ

Bu yarışın içinde hissediyorum kendimi. Benim için önemli kilometre taşı önseçimdi. Ön seçime girdim ve İzmirliler beni listede iyi bir yere koydular. CHP CHP’dir. Yenisi eskisi olmaz.

EREN ERDEM'E SÖZ VERMEK GEREKİR

Bu mikrofonu Eren Erdem’e uzatmalarını diliyorum. Kamuoyuna aktarılan konuların tümünün çok farklı yansıtılmış olduğunu gördüm. Bu konuda Eren Erdem’e söz vermek gerekiyor.

KİMSEYE İSTİFA ETMELİ DEMEM

Önümüzdeki dönemde daha kalıcı ve uyumlu bir ekip kurulmak gerekir diye düşünüyorum. Seçimi kaybeden lider ne yapmalı? Türkiye’de istifa tek taraflı bir müessesedir. Şuanda benimde hiç kimseye istifa etmeli demem ne hakkımdır ne haddimdir”

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...