PYD’den HDP’ye talimat geldi

Düzenleyen:
PYD’den HDP’ye talimat geldi

GÜNDEM Haberleri

“HDP’li vekiller, ‘Bize demokratik siyaset yaptırılmıyor. Ankara’da yer yoksa halkımızın öz yönetimlerinin yanındayız’ denilerek Meclis’ten çekilsin.”

Haber Merkezi ANKARA 
Ülkesinde yüzbinlerce insanın ölümüne yol açan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’la kol kola çalışan PKK’nın Suriye’deki kolu PYD şimdi de HDP’ye talimat vermeye başladı. 
PYD’den HDP’ye ulaşan mesajlar şöyle sıralandı: “Artık Türkiye’deki HDP milletvekilleri Meclisten çekilmeyi tartışmalı. Buna gerekçe olarak milletvekillerinin “bize demokratik siyaset yaptırılmıyor” demeleri isteniyor. Halkın öz yönetimi kabul edilmiyor, bizi seçen halka “tek tek hendeklerde öldürülürsünüz” ifadelerini kullanmaları isteniyor. HDP milletvekillerinin “Bizim bu şartlarda kalmamızın bir anlamı yoktur, bize Ankara’da yer yoksa halkımızın öz yönetimlerinin yanındayız.” şeklinde ifadeler kullanmaları da PYD tarafından isteniyor. Milletvekillerinin halk ile toplantı yaparak “halkın” onayı ile muhtemelen Meclisten “çekilmesi” gerektiğini de vurgulayan PYD, “Bu şekilde davranılarak hem Dünya’nın ilgisinin çekileceği hem de “Türkiye’nin erken seçimlere” zorlanabileceği iddiasını da gündeme getiriyor. 
DEMİRTAŞ, “YOK” DEMİŞTİ
Sine-i millete dönüş iddiaları sorulan HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş ise yaptığı son açıklamalarda “Zaten milletin sinesindeyiz, Parlamentodan çekilme gibi bir kararımız yok” demişti.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...