Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sansür gibi cezalar sona erecek

Düzenleyen:
Sansür gibi cezalar sona erecek

GÜNDEM Haberleri

Sansür niteliğindeki cezalara son verilmesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimat verdiği öğrenildi.

İzleyicisinden, yayıncısına siyasetçisinden sivil toplum kuruluşuna hemen her kesimin tepkisini çeken sansür gibi cezalar sona eriyor. Talimat Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi.

DARBE YASASI DEĞİŞECEK

Hazırlanan tasarı taslağında, darbe döneminin ürünü olan ve özel televizyonlar kurulmadan önce çıkarılan 54 yıllık, seçimlerin temel hükümlerine ilişkin" kanunda değişikliğe gidilmesi öngörülüyor. Yapılacak değişikliğe göre, YSK'nın seçim dönemi yayınları için RTÜK raporlarını dahi dikkate almadan kestiği cezalar son bulacak. İki kurum arasındaki işleyiş ve görevler net bir şekilde ayrılacak. 

Böylece özel televizyon kanallarının TRT kıstaslarına bağlı kalmak zorunda olmadan özgürce yayın yapabilmesi sağlanacak. Yani seçim dönemlerinde TRT kanunu üzerinden özel kanallara çeki düzen verilemeyecek. Bu kıstaslara dayanılarak ceza kesilemeyecek. 

Taslağa göre, tartışma programlarında yapılan yorumlar da cezanın nedeni olmayacak. Milli birlik, beraberlik, hakaret gibi belli başlı kurallar haricinde Televizyon kanalları dilediği yayını yapabilecek, dilediği konuğu yayına alabilecek.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...