Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Davutoğlu destek paketini açıkladı

Düzenleyen:
Davutoğlu destek paketini açıkladı

GÜNDEM Haberleri

Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, terörün mağdur ettiği vatandaşlara müjdeler verdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Terör Mağdurlarına Destek Paketi'ni açıkladı. Davutoğlu, bölgede yaşananlardan dolayı mağdur olan halkın tüm mağduriyetlerinin giderileceğini söyledi.

Davutoğlu, "Bölgedeki Güneydoğu için hazırladığımız destek paketini devreye sokuyoruz. Esnaf kardeşlerimizin kayıpları ve mağduriyetleri giderilecek. Terör Mağdurlarına Destek Paketi'yle esnafın vergi ve prim borçlarının ödeme gününü Mayıs ayına kadar uzattık. Esnafımız 3 aylık beyannamelerini Ağustos'a kadar ödeyebilecek. Hiçbir çocuğumuz mağdur olmayacak Milli Eğitim Bakanlığı'mız eksikleri tamamlamak için tüm tedbirlerini aldı. Çocuklarımıza haftasonu ve ara tatilde yoğunlaştırılmış eğitim verilecek. Sokağa çıkma yasağının olduğu yerlerde öğretmeler izin izinli olacak." diye konuştu.

İşte o konuşmadan satır başları

- AK Parti tutamayacağı sözü vermez. Eğer söz verdiyse de onu mutlaka yerine getirir. Biz söylediğimizi eksiksiz olarak yerine getiririz. Bizim partimizin başından beri böyle bir kararı vardır.

TÜRKİYE OLMADAN, AVRUPA TARİHİ YAZILAMAZ

- Her Avrupa Birliği toplantısında söylüyoruz. Türkiye, Avrupalı, Asyalı, Ortadoğulu, Kafkaslı bir ülkedir. Avrupa'nın tarihi Türkiye olmadan yazılamaz. Türkiye Avrupa kıtasının bir parçasıdır. AB ile önümüzdeki dönemde 5 kritik fazlın daha açılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

ÜLKENİN DEĞERLERİNE SADIK KALANLAR LİNÇ EDİLİYOR

- Aziz Sancar hocamızla gurur duyuyoruz. Bilim adamı olmak laboratuvarda yada kütüphanede çalışma yapmak demek değildir. Nobel ödülü Aziz Sancar'ın örnek duruşuyla gurur duyuyoruz. Dünya çapında yetiştirdiğimiz değerlere bu ülkenin değerlerine sadık kaldıkları için linç ediliyor. Ara Güler, Cumhurbaşkanımızın fotoğrafını çekti diye linç edildi.

7 HAZİRAN'DA PANİĞE KAPILSAYDIK...

- Bundan sonra AK Parti siyasetin içindeyken kimse kaos, kriz beklentisi içinde olmasın, buna izin vermedik, vermeyiz. Her türlü kaos planına karşı dik duran bir AK Parti var. 7 Haziran'da paniğe kapılmasaydık ekonomimiz bugünkü gibi sağlam olmazdı. Bütçe açıkları dönemi geride kaldı. 2016 çok daha iyi bir yıl olacak.

ORDUMUZUN NEFERLERİ CAMİ BOMBALAR MI?

- Teröre destek verenlerin yalanları hiç bitmiyor. Halkın zihnini bulandırmaya çalışıyorlar. Adını Hz. Peygamber'den alan bir ordunun neferleri cami bombalar mı? Mehmetçiğin birinci ve öncelikli vazifesi kutsal mekanlarımızı korumaktır.

TÜRKİYE İLE KİMİN DERDİ VARSA...

- Bunlar, milletle beraber hareket etmektense, Türkiye ile kimin derdi varsa onlarla birlikte işbirliği yapmayı kendilerine ahlak edinmişler. HDP'liler neden 1 sene, 2 sene önce gitmediler. Neden hava sahamızı işgal ettikleri gerekçesiyle düşürülen ülkeyle, kriz yaşadığımız ülkeyle şimdi görüşmeye gidiyorlar. Seçmenden aldığı oya ihanet eden bir yapı var karşımızda. Bunlar Türkiye ile kimin derdi varsa onlarla işbirliği yapmayı kendilerine ahlak edinmişler. Bunların derdi Türkiye'nin birliğiyle bütünlüğüyle... Türkiye için rezil bir yalanı atan CHP'li vekil için partisinden hiçbir adım yok. Türkiye ile kimin derdi varsa bunlar onlarla birlikte. Kimin Türkiye ile problemi varsa onunla dostlar. Biz ise sadece milletle beraber yürüdük, yürüyoruz.

TERÖRİST İLE VATANDAŞIMIZI AYIRIYORUZ

- Halkımız terörün baskısına boyun eğmiyor, dirayetli duruşundan taviz vermiyor. Ben buradan bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Hiçbir vatandaşımız PKK'nın tuzağına düşmedi. Terör örgütü ve destekçileri çaresizliklerini yalanlarla kapatmaya çalışıyor. Herkesin hayat hakkını korumak devletin ve hükümetimizin asli vazifesidir. Vatandaş ile teröristi birbirinden net olarak ayıran bir dikkat ile hareket ediyoruz.

TERÖR MAĞDURLARINA DESTEK PAKETİ

- Bölgedeki Güneydoğu için hazırladığımız destek paketini devreye sokuyoruz. Esnaf kardeşlerimizin kayıpları ve mağduriyetleri giderilecek. Terör Mağdurlarına Destek Paketi'yle esnafın vergi ve prim borçlarının ödeme gününü Mayıs ayına kadar uzattık. Esnafımız 3 aylık beyannamelerini Ağustos'a kadar ödeyebilecek. Hiçbir çocuğumuz mağdur olmayacak Milli Eğitim Bakanlığı'mız eksikleri tamamlamak için tüm tedbirlerini aldı. Çocuklarımıza haftasonu ve ara tatilde yoğunlaştırılmış eğitim verilecek. Sokağa çıkma yasağının olduğu yerlerde öğretmeler izin izinli olacak.

RUSYA'NIN SURİYE'DEKİ HEDEFLERİ

- Rusya'ya sesleniyorum, Suriye'de neden Türkmen dağlarını, masum sivil insanları bombalıyorsunuz? Rusya'nın alana girmesiyle mülteci akınında daha da artış yaşandı. DAEŞ ile mücadele halindeki muhaliflerin Rus uçakları tarafından hedef alındığına şahit olduk. Rusya, siviller ve ılıklı muhalifleri hedef almaktan vazgeçmelidir. Suriye'deki krizin çözümü ancak Esed'in meşru hükümete bırakmasıyla mümkün olur.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...