Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Demirtaş'ın Rusya'yla kirli pazarlığı!

Düzenleyen: / Kaynak: Akşam
Demirtaş'ın Rusya'yla kirli pazarlığı!

GÜNDEM Haberleri  / Akşam

Demirtaş'ın Rusya ziyaretinin perde arkasından Suriye'de istenen güvenli bölgeye karşı PYD'yi Fırat'ın batısına geçirme planı çıktı.

Demirtaş, destek olmadan Cerablus’u ele geçirmek zor mesajı iletip yardım isteyecek.
PKK'nın Suriye'deki uzantısı olan PYD'nin Cerablus'u alıp Fırat'ın batısına geçme planına Rusya, Esed ve İran'ın desteğinin ardından bölgede sıcak gelişmeler yaşanıyor. Rusya'nın havadan destek verdiği, İran'ın bölgeye gönderdiği paralı milisler, PYD ve Esed birliklerinin karadan kuşatmaya aldığı Cerablus'un alınması için adeta topyekun bir saldırı hazırlığına başladı. Saldırı için Rusya'nın yoğun desteğine ihtiyaç duyulmasının ardından Demirtaş rotayı Moskova'ya çevirdi. Rusya'da Lavrov ile görüşecek olan Demirtaş'ın talepleri ve vaatleri ortaya çıktı.  
KİRLİ PAZARLIK GÜN YÜZÜNE ÇIKTI
Demirtaş'ın Rusya ziyaretinin perde arkasında Suriye'nin Kuzeyi'nde PYD'nin Cerablus'u alarak hayalini kurduğu kantonların birleştirilmesi için fırsat kollayan PKK'nın talebi olduğu ortaya çıktı. Demirtaş Moskova'ya Suriye'de Rusya, Esed ve İran'ın ittifakından yararlanmak isteyen PYD'nin 'Cerablus'u almamız için desteği artırın' mesajını iletecek. Bunun karşılığında ise hava sahamızı ihlal ettiği için düşürülen Rus uçağı konusunda içi ve dış kamuoyuna hükümet karşıtı propaganda sözü verilecek. Özellikle Avrupa'da Türkiye'nin DAEŞ'i desteklediği yönünde kara propaganda yapılacak. Uzmanlara göre Demirtaş'ın ziyareti tesadüf değil.   
PKK-PYD'YE PUTİN DESTEĞİ 
Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) Üyesi, Uluslararası İlişkiler Uzmanı Profesör Dr. Muhittin Ataman:  Rusya, Suriye denklemine dahil olduktan sonra PKK ve PYD Rusya’nın desteğini doğrudan aramaya başladı. PYD şimdi Cerablus’a girmek için daha fazla zorlayacak. Demirtaş, başlı başına ve ayrı bir davranış sergiliyor, bunun sonucu iyi olmaz.
TÜRKİYE DIŞ OYUNU BOZAR 
Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın:  Cerablus’un doğusu ABD hakimiyetine girerken Batı bölgesinde de Rusya hakimiyeti söz konusu. Görünürde Esad ve PYD güçleri var ancak bu bölgede Türkiye’nin etkin kontrolü sonlandırılmak isteniyor. Burada ABD ve Rusya bağımsız ve denize ulaşan bir Kürdistan oluşturmaya çalışıyorlar ancak Türkiye bu dış oyunu bozar.
BULUŞMA LAVROV'LA
Demirtaş, ''Türkiye'nin iç ve dış sorunlarına dair politikalarımız var. Elimizden küçük de olsa bir imkan varsa bunu Türkiye toplumunun lehine değerlendirmek isteriz. Biz Sayın Lavron'la elbette ki Suriye'deki çözüm için görüşlerimizi paylaşacağız'' dedi. 
FIRAT'IN BATISI TALEBİ 
İstanbul Kültür Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi, Uluslararası İlişkiler Uzmanı Prof. Dr. Hasan Köni: Rusya Cerablus ve Fırat’ın batı bölgesini Esad için düşünüyor. PYD’de de Esad için düşünülen bölgeye kendilerinin hakim olması düşüncesi hakim. Demirtaş da Moskova’ya bunun için gidiyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Akşam
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...