Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sabiha Gökçen'de patlama! 1 ölü, 1 yaralı

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
Sabiha Gökçen'de patlama! 1 ölü, 1 yaralı

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın apronunda gece 02.05'te meydana gelen patlamada yaralann Zehra Yamaç hayatını kaybetti.

İSTANBUL Sabiha Gökçen Havalimanı uçak park sahasında saat 02.00 sıralarında meydana gelen ve nedeni henüz bilinmeyen patlamada bir temizlik görevlisi hayatını kaybetti. Polis ve yetkililerin patlamanın nedeninin belirlenmesine yönelik araştırma ve incelemeleri sürüyor

OLAĞANÜSTÜ HAREKETLİLİK 
 
İstanbul polisi, patlama ihbarının ulaşmasıyla birlikte alarma geçti. Sabiha Gökçen Havalimanı ve çevresine çok sayıda polis ekibi yönlendirildi. Olay yerine sevkedilen polis ekibi sayısı her dakika arttı. Bu sırada polislerin kendi güvenlikleri başta olmak üzere güvenlik tedbirlerini eksiksiz alması istendi.
 

Vali'den ilk açıklama
  
Havalimanı, apron ve çevresindeki  araştırmaların sürdüğü sırada, havalimanına dışardan gerçekleştirilen bir saldırı ihtimali de göz önünde tutuldu. Arama çalışmalarına helikopter de destek verdi. Atatürk Havalimanı’ndan bölgeye Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ait kızılötesi kameraya sahip Bell 429 tipi helikopter gönderildi. Olay yeri inceleme ekipleri patlamanın meydana geldiği nokta ve bazı uçaklardaki incelemelerini yoğunlaştırdı.
 
"PATLAMA SESLERİNİ DUYDUK. YANILMIYORSUM 3 KEREYDİ."
 
Patlamanın meydana geldiği sırada Havalimanı’nda bulunan Devrim Saygılı tanık olduğu anları şöyle anlattı: "Sesler duyduk, patlama sesleri geldi. Hepsi oydu aslında başka da birşey duymadık" .  Saygılı "Siz uçakta mıydınız sorusuna da "Yok içerde oturuyorduk yemek yiyorduk. Patlama seslerini duyduk. Yanılmıyorsam 3 kereydi. Sonra da görevlilerden öğrendik patlama olduğunu. Apronda polis ekiplerini gördük, itfaiye görmedik" şeklinde yanıt verdi.
 
YARALILARDAN 1’İ HAYATINI KAYBETTİ
 
Polis ve yetkililerin patlamanın nedeninin belirlenmesine  ilişkin başlattıkları inceleme havalimanı ve çevresinde günün aydınlandığı saatlerde de devam etti. Patlamada yaralanan temizlik görevlileri Zehra Yamaç ve Canan Burgulu’nun tedavileri Marmara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sürüyor. Yaralıların yakınları da haberi aldıktan sonra hastaneye geldi. Ağır yaralı Zehra Yamaç hayatını kaybetti.
 
 
PEGASUS VE İŞLETME ŞİRKETİNDEN AÇIKLAMA
 
Olayla ilgili olarak iki kurum da açıklama yaptı. Pegasus’tan yapılan açıklamada şöyle denildi;
 
"23 Aralık 2015 Çarşamba günü sabah 02:05’te, İstanbul Sabiha Gökçen havalimanında, uçak park sahasında henüz sebebi belirlenememiş bir patlama gerçekleşmiştir. Patlama sırasında, patlamanın gerçekleştiği alana yakın bir Pegasus uçağında bulunan 2 temizlik görevlisi arkadaşımız yaralanmış ve hastaneye sevk edilmiştir. Olay sırasında körükte ya da uçağımızda yolcu bulunmamaktaydı. Havalimanı normal operasyonuna devam etmektedir." 
 
İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Yatırım Yapım ve İşletme A.Ş.’nin yaptığı yazılı açıklamada da açıklamada da "Terminal işletmesini yapmakta olduğumuz İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nın apron bölgesinde 23.12.2015 tarihinde gece saat 02:00 civarında nedeni henüz belirlenemeyen bir patlama meydana gelmiştir. Patlamanın nedeni ile ilgili yetkililerin araştırmaları devam etmektedir. Terminalimizde uçak iniş kalkışlarında hiçbir sorun yaşanmamakta olup, uçuş operasyonu sorunsuz bir şekilde devam etmektedir" denildi.
 
SEFERLER NORMAL
 
Sabah saatlerinde, incelemelerin sürdüğü dakikalarda uçak seferlerinin normal olarak gerçekleştiği, yolcuların Havalimanına giriş ve çıkışlarının da normal olduğu görüldü.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...