Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Demirtaş'ın çirkin planı

Düzenleyen:
Demirtaş'ın çirkin planı

GÜNDEM Haberleri

Kandil'in gözünden düşen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, son operasyonlarla köşeye sıkışan PKK'ya Rusya üzerinden alan açmaya çalıştığı, böylece yeniden terör örgütünün üst yönetiminin desteğini arkasına almak istediği ortaya çıktı.

HDP, 1 Kasım seçimlerinde yaklaşık 1 milyon oy ile 21 milletvekilli kaybetti. Yaşanan hezimet sonrası HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eş başkanlık koltuğu sarsılmaya başladı. Demirtaş, koltuğunu korumak için destek arayışlarına çıktı. Önce ABD'ye gitti Demirtaş.. Oradan aldığı feyzle Kandil'e gitti. Kandil'in aydınlattığı Demirtaş'ın son durağı ise Türkiye ile kriz yaşayan Moskova oldu. Moskova'da Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un kapısını çaldı Demirtaş. Ancak Lavrov'dan beklediği ilgiyi ilk başta bulamadı.

Uzun bir bekleyişin ardından Lavrov'un kabul ettiği Demirtaş, Rusya'ya övgüler yağdırdı. Türkiye'yi eleştiren Demirtaş, Rus uçağının düşürülmesinin yanlış olduğunu, HDP olarak Rusya'nın yanında olduklarını söyledi.

Henüz Meclis'te yemin bile etmeyen HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, görüşmede Rusya'nın terör örgütü PKK'nın Suriye kolu olan PYD'ye desteğini artırmasını istedi. Ankara'nın "kırmızı çizgimizdir" açıklamasını hiçe sayan Demirtaş, PYD'nin Fırat'ın batısına geçebilmesi ve Cerablus'u kontrolü altına alabilmesi için Rusya'nın destek vermesini istedi.

HDP RUSYA İLE İŞ BİRLİĞİ Mİ YAPACAK?

Selahattin Demirtaş'ın Rusya'ya yönelik övgüleri Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'u şaşırttı ve memnun etti. Demirtaş'ın açıklamaları sonrası tavrı değişti. Türkiye'de destek verdikleri siyasi oluşumun HDP olduğunu belirten Lavrov, PKK'nın Suriye kolu PYD'ye de yardım edeceklerini söyledi.

Görüşme, Demirtaş'ın neden Kandil'den sonraki durağının Moskova olduğunu da ortaya çıkardı. İddiaya göre Demirtaş, Moskova'nın PKK'ya yardım etmesini sağlarsa Kandil'in de desteğini arkasına alacak. HDP Eş Genel Başkanı'nın ABD, Kandil ve Moskova üçgenindeki diplomasi çabalarının perde arkasında hendeklerde sıkışan terör örgütüne nefes aldırma çabasının olduğu ileri sürülüyor.

KENDİ KOLTUĞU İÇİN Mİ DİPLOMASİ YAPIYOR?

7 Haziran seçimleri öncesi bağlamasıyla gündemde olan Demirtaş'ın, son dönemde söylem değiştirerek sürekli hendekleri savunmasının nedeninin de koltuk kaygısı olduğu iddiaları gündemde. HDP Eş Genel Başkanı'nın hendek kazan, cami ve okulları ateşe veren teröristleri savunmasının nedeninin Kandil'e sempatik görünmek olduğu öne sürülüyor.. Demirtaş'ın bir sonraki duraklarının Türkiye ile kriz yaşayan İran ve Irak'a olacağı iddia ediliyor. (Kaynak: Ahaber)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...