Süleyman Soylu: Burası 'muz' Cumhuriyeti değildir

Düzenleyen: / Kaynak: iha
Süleyman Soylu: Burası 'muz' Cumhuriyeti değildir

GÜNDEM Haberleri  / iha

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'nin muz cumhuriyeti olmadığını söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'nin muz cumhuriyeti olmadığını söyledi. Soylu, “Buradan Rusya’ya gidip, Türkiye’nin bir milli meselesinde hemen kendi tarafını belli edecek kadar gaflet içerisinde olanların aklının da nereler de olduğunu biliyoruz. Şunu net bir şekilde söylemek gerekir ki, paçavra metinler ancak paçavra adamların eline tutuşturulur. Bu topraklar böyle çok asalak çok gördü ve gereğini de yerine getirdi” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, TÜRK-İŞ’i ziyaret etti.
 
TÜRK-İŞ Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen ziyarette 2016 yılında hayata geçirilecek reformları açıklayan Bakan Soylu, “İş sağlığı ve güvenliği sendikalarımız ve kamuyla beraber olmazsa olmaz yapmamız gereken şeylerden bir tanesidir. Türkiye’nin bugün en büyük problemi ara teknik eleman problemidir. Direk büyüme ve istihdamımıza sirayet etmektedir. Kamu personel reformu, uzaktan çalışma dediğimiz bir sistematiğin tim taraflarca bir araya gelerek tartışılacağı ve ortak akılla sonuca ulaştırabileceği bir yol. Kıdem tazminatı ile ilgili hep beraber geleceğiz tartışacağız, görüşeceğiz. Genel sağlık sigortasında bir takım revizyonlar yapma zorunluluğumuz var” diye konuştu.
 
“ELİNE PAÇAVRA TUTUŞTURULAN HER FERDİN OKUDUĞUNUN BİZİM İÇİN HİÇBİR İTİBARİ YOKTUR”
 
Doğu ve Güneydoğu’da yaşanan olayları değerlendiren Bakan Soylu, “Güneydoğu’da yaşanan ve ülkemizi istikrarsızlaştırmaya yönelik, en önemlisi demokrasinin sonuçlarını yok saymaya yönelik bir hamle olarak nitelendirdiğimiz ve maalesef gaflet içerisinde bulunduklarını gördükçe ülkemize olan bağımlılığımız ve sadakatimiz her gün daha fazla artmaktadır. Hiç kimsenin endişesi olmasın Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir taraftan bölünmez bütünlüğünü bir taraftan sosyal hukuk ilkesini ve diğer taraftan da bizim sürekli saydığımız tek vatan, tek bayrak, tek millet, tek devlet anlayışını sürdürme konusunda kararlıdır. Burası ‘muz’ Cumhuriyeti değildir. Türkiye Cumhuriyeti Devletidir ve biz bin yıldır bu toprakların üzerinde yaşıyoruz. Eline paçavra tutuşturulan her ferdin okuduğunun bizim için hiçbir itibari yoktur. Karşımız da hangi ittifakın olduğunu da biliyoruz. Kimin ülkenin içerisine fitne sokmak istediğini biliyoruz. Buradan Rusya’ya gidip, Türkiye’nin bir milli meselesinde hemen kendi tarafını belli edecek kadar gaflet içerisinde olanların aklının da nereler de olduğunu biliyoruz. Hendek kazanlara arkadaşım diyenlerin, siyaseti ferasetlerin ne kadar tıkanık olduğunu da biliyoruz. Şunu net bir şekilde söylemek gerekir ki, paçavra metinler ancak paçavra adamların eline tutuşturulur. Özerk yönetim istiyorum safsatası içerisinde ayrı devletlenme anlayışını Türkiye’ye yutturacağını zannedenler, bilsinler ki gerekli cevabı alırlar. Bu topraklar böyle çok asalak çok gördü ve gereğini de yerine getirdi” şeklinde konuştu.
 
Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Soylu, işçilerin yıl içerisinde vergilerden dolayı yaşadıkları sıkıntıyı nasıl değerlendiriyorsunuz? sorusuna “Çok doğal olarak memleketimizin bir maliyesi var. Bizimle Maliye Bakanlığımız arasında bu konularda her zaman tatlı da olsa bir çatışma söz konusudur. Sayın başbakanımıza da aksettireceğiz. İnşallah buradan hayırlı bir sonuç çıkarmak için gayret sarf edeceğimizi ifade etmek istiyorum” diye konuştu.
 
“İŞSİZLİK FONU BİZİM KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR”
 
SGK primlerinin işsizlik fonundan karşılanacağı söyleniyor. Bununla ilgili değerlendirmeniz nasıl? sorusuna Bakan Soylu, “İşsizlik fonu işçilerimizin ve çalışanlarımızın, bizim kırmızı çizgimizdir. Dünyanın hiçbir yerinde işçilerden kesilen ve işverenden de işçisi için kesilen bir fon, işvereni finanse etmek için kullanılamaz. Böyle mantığı elbette ki işçilerimizin seslendirmesinden önce biz hakkaniyet adına değerlendirmek zorundayız. İşsizlik fonunun niçin biriktiği bellidir ve bugün bu amaca yönelik harcamaların dışında herhangi bir şey söz konusu değildir. İşverenlerimizin, işsizlik fonundan finanse edilmeleri gibi bir şey katiyen mümkün değildir” yanıtını verdi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: iha
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...