Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkiye soğuk havaya teslim

Türkiye soğuk havaya teslim

GÜNDEM Haberleri

Meteoroloji’nin günlerdir uyarısını yaptığı kar yağışı ve soğuk hava, bugünden itibaren nerdeyse tüm Türkiye’yi etkisi altına alıyor.

Meteorolojİ Genel Müdürlüğü, bugün itibariyle Türkiye’nin batısının kutup soğuklarıyla doğusunun ise Sibirya soğuğuyla mücadele edeceğini bildirdi. Hava sıcaklığı genel olarak 15 derece düşecek, bu sisteme fırtına şeklinde esecek rüzgâr eşlik edecek.

Meteoroloji’ye göre, bölge bölge durum şöyle olacak:

İSTANBUL: Bugün öğle saatlerinde başlayacak karla karışık yağmur ve kar, akşam saatlerinde etkisini artırarak cuma akşamına kadar yer yer yoğun (20-50 cm) kar sağanakları şeklinde devam edecek. Kutupsal soğuk havaya etkili kar yağışlarıyla gök gürültüsü, kuvvetli rüzgâr ve tipi eşlik edecek. Hava sıcaklığı sıfır derecenin altına düşecek, buzlanma ve don yaşanacak.

KARADENİZ’DE TİPİ

KARADENİZ: Kar yağışı Karabük, Zonguldak, Düzce, Bartın, Bolu, Kastamonu çevrelerinde kuvvetli ve yoğun olacak. Yağış cuma gününe kadar sürecek. Rüzgârın kuzey yönlerden yer yer fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi nedeniyle tipi görülecek. Hava sıcaklıkları bölge genelinde 8 ile 15 derece azalacak.

AĞRI ‘BUZ’ TUTTU

DOĞU ANADOLU: Sibirya yüksek basıncının etkisinde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 18 derece ile Ağrı’da. Bölgede bugün hava öğle saatlerine kadar parçalı ve az bulutlu, ardından çok bulutlu. Yarın sabah buzlanma ve don olayı ile yer yer sis ve pus bekleniyor.

ORTA ANADOLU: Isparta ve Burdur’da hava sıcaklığı sıfırın altında 15 dereceye kadar düşecek, kuvvetli don ve buzlanma olacak. Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde’de çarşambadan cuma akşam saatlerine kadar aralıklarla hafif kar yağışı görülecek. Kuvvetli rüzgâr ve kuvvetli buzlanma ve don bekleniyor.

AKDENİZ: Antalya Körfezi'nde fırtına uyarısı var. Bu sabahtan itibaren cuma gününe kadar fırtına şeklinde (70-90 km/saat) şiddetli rüzgâr bekleniyor.

THY’DEN ÖNEMLİ DUYURU

Türk Hava Yolları (THY), İstanbul’da bugün ve yarın beklenen kar yağışı nedeniyle, hava durumuna bağlı aksaklıklar yaşanabileceği konusunda yolcularını uyardı. Duyuruda, Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanlarından seferlerde bu nedenle iptaller yapıldığı vurgulanarak, “Yolcularımızın seyahatlerinden önce uçuşlarıyla ilgili son durumu ‘www.turkishairlines.com’ adresinden veya 444 0 849 numaralı çağrı merkezimizden öğrenmelerini rica ederiz” denildi.

VALİLİKTEN İSTANBUL’A ‘BUZ GİBİ’ UYARILAR

İSTANBUL Valiliği'nden il genelinde etkili olması beklenen kar yağışıyla ilgili açıklama yapıldı. Yazılı açıklamada şöyle denildi: “İstanbul'da çarşamba günü öğle saatlerinde başlayacak kar yağışının aynı gün akşam saatlerinden itibaren kuvvetlenerek cumartesi sabahına kadar aralıklarla yoğun şekilde süreceği tahmin edilmektedir. Kar yağışı ile rüzgârın kuzey kuvvetli ve yer yer fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi ve yer yer tipi olayı beklenmektedir. Ayrıca, sıcaklığın hissedilir derecede (8-12 derece) düşmesi beklenmektedir. Kar, don, buzlanma ve ani sıcaklık düşüşü nedeniyle günlük yaşantının olumsuz yönde etkilememesi için, tedbirlerin uygulamaya konulması kararlaştırılmıştır.” 

DİKKAT

Valilik, İstanbul için şu uyarıları yaptı:

- Zorunlu olmadıkça özel araçla trafiğe çıkılmamalı,
- Trafiğe çıkan araçta kar lastiği, zincir, takoz ve çekme halatı bulunmalı,
- Acil yardım, kurtarma, yol bakım ve müdahale araçlarının ulaşımları için emniyet şeritleri kullanılmamalı,
- Acil çağrı için 155 Polis İmdat, 156 Alo Jandarma, 159 Karayolları aranmalı,
- Elektrik ve su kesintisi, ısınma ve aydınlatma sıkıntılarına karşı hazırlıklı olunmalı,
- Yaşlı, çocuk, hamileler ile kalp ve akciğer hastaları mecbur kalmadıkça dışarı çıkmamalı,
- Zorunlu olmadıkça av, gezi, piknik amaçlı açık araziye çıkılmamalı,
- Baca temizlikleri yapılmalı, sobalar dikkatli yakılmalı.
-İhtiyaç halinde vatandaşların kullanmaları için yol kenarlarına çuvallarla 25 kg’lık 40 bin ton tuz konuldu.

NOT: İstanbullular ihtiyaç durumunda, İstanbul Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nün (AFAD) 0212 455 70 00 ile Büyükşehir Belediye Başkanlığı Afet Koordinasyon Merkezi’nin (AKOM) 0212 444 25 66 numaralı telefonlarını arayabilecekler.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...