Erdoğan vatandaşla anayasa anketi yapacak

Düzenleyen:
Erdoğan vatandaşla anayasa anketi yapacak

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni anayasa konusunda “halkla arama konferansı yapılabileceği” sözlerine de açıklık getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan dönüşünde soruları yanıtladı. Erdoğan, yeni anayasa konusunda giderken söylediği “halkla arama konferansı yapılabileceği” sözlerine de açıklık getirdi: “Yani seçeceksiniz, ondan sonra telefonlarla vatandaşla bu irtibatları kurmak suretiyle, yani bir nevi kamuoyu araştırması da diyebiliriz ama burada vatandaşın diyelim ki anayasanın o maddesiyle ilgili düşüncesi nedir, ne diyor, bunları halkla irtibat kurmak suretiyle...”

HALKLA ARAMA KONFERANSI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan dönüşünde Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi’ndeki basın toplantısında bir gazetecinin, “Suudi Arabistan’a giderken, yenianayasa konusu gündeme gelmişti. Siz, ‘En son süreçte halkla arama konferansı yapmak yoluna da gidebiliriz’ demiştiniz ama ne anlama geldiğini soramamıştık. Şimdi açıklarsanız sevinirim” sorusunu yanıtladı:

TOPLUMSAL BİR MUTABAKAT

“Arama konferanslarını biliyorsunuz diye açıklamadım. Arama konferansları akademisyenler arasında veyahut da o konuyla ilgili dağarcığında bir şeyler olanların katıldığı toplantılardır. Bunu daha geniş planda tutup, halkla bu arama konferansını yapabileceğiz. Yani seçeceksiniz, ondan sonra telefonlarla vatandaşla bu irtibatları kurmak suretiyle, yani bir nevi kamuoyu araştırması da diyebiliriz ama burada vatandaşın diyelim ki anayasanın o maddesiyle ilgili düşüncesi nedir, ne diyor, bunları halkla irtibat kurmak suretiyle... Öyle ufak rakamlar değil yani 500 bin değil sayıyı daha da artırmak suretiyle. Dolayısıyla toplumsal bir mutabakatın sağlanabileceği bir anayasanın oluşmasına bu arama konferansı çok ciddi bir zemin oluşturacaktır. Bu düşünceyle bunu sizlere ifade etmiş oldum.”

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...