Putin’e rus gelin öfkesi

Düzenleyen:
Putin’e rus gelin öfkesi

GÜNDEM Haberleri

Türk hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının düşürüldüğü 24 Kasım 2015’ten bugüne yaşanan krizden en çok Türk ve Rus aileler etkilendi.

Bu aileler için dış politika bir anda aile içi mesele haline dönüştü. Mağdur ailelerden biri de, Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde yaşayan Gülümser çifti oldu. Uçak krizinden önce Türkiye’ye gelen Müjdat Gülümser (37) ile Ludmila Gülümser (31), o günden bu yana Rusya’ya gidemiyor. Müjdat Gülümser, “Rusya’da yaşayan arkadaşlarım vardı. Şimdi iş yerlerini kapatıp evlerinden çıkarılıp Türkiye’ye gönderiyorlar. Bu yaşanan olaylar için çok üzülüyoruz” dedi. Rus gelin Ludmila Gülümser ise, hiçbir zaman savaş ya da kriz olmasını istemediğini belirtti. Eşiyle 17 sene Rusya’da yaşadığını anlatan Gülümser, “Yeni doğum yaptım. Kız kardeşim çocuğumu görmeye gelemiyor. Biletleri de aldı ama korkup iade etti. Babam üç ameliyat geçirdi. Herhangi bir sorun olduğunda gidip gelebilmenin endişesini yaşıyorum. Babam düğünümde, ‘Birinci damadım Türk. İkinci kızımı da Türk’e verdim. Eğer üçüncü çocuğum da kız olsaydı onu da Türk’e verecektim’ demişti” ifadelerini kullandı. 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...