TSK son bilançoyu açıkladı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
TSK son bilançoyu açıkladı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Genelkurmay Başkanlığından, Şırnak'ta bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlarda etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısının 225 olduğu bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Cizre ve Silopi ilçelerinde bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlar sürüyor.
Dün, Cizre'de 8, Silopi'de 2 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonların başladığı günden beri bölgede etkisiz hale getirilen bölücü terör örgütü mensuplarının sayısı Cizre'de 195 ve Silopi'de 30 olmak üzere 225'e yükseldi.
Operasyonlarda bir kalaşnikof ve 53 fişek, iki şarjör, bir havan mühimmatı ile bir ton amonyum nitrat ele geçirildi, 5 el yapımı patlayıcı kontrollü şekilde imha edildi.

- Terör örgütü DAEŞ üyesi olduğu değerlendirilen 4 kişi
Güvenlik güçleri, Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonda 13 el yapımı patlayıcıyı imha etti, bir barikatı kaldırdı ve bir hendeği kapattı.
Tunceli'de teröristlere ait sığınakta el yapımı patlayıcılarda kullanılan 10 kilogram amonyum nitrat-fuel oil ile 100 metre kablo ele geçiren güvenlik güçleri, Suriye'den yurda kaçak girmeye çalışan, terör örgütü DAEŞ üyesi oldukları değerlendirilen yabancı uyruklu 4 kişiyi Kilis'te gözaltına aldı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...