Ankara’da 100 kişi bomba eğitimi almış

Düzenleyen:
Ankara’da 100 kişi bomba eğitimi almış

GÜNDEM Haberleri

Başkent’te eylem hazırlığındayken yakalanan DAEŞ mensubu iki canlı bombaya ilişkin incelemede önemli ayrıntılara ulaşıldı.

EBRU KARATOSUN - Ankara’da yılbaşını kana bulamayı planlarken yakalanan Musa Canöz ve Adnan Yıldırım’ın hazırladıkları 3 ayrı bomba düzeneği uzmanlar tarafından incelendi. İncelemede, 1’i intihar yeleği 2’si sırt çantasına yerleştirilecek şekilde hazırlanan bombaların Amonyum Nitrat, TNT patlayıcılarla hazırlandığı tespit edildi. İncelemede patlayıcıların etkisini artırmak için bomba düzeneğinin etrafının inşaatlarda kullanılan ve 6’lık olarak bilinen demir çubuklarla güçlendirildiği ayrıca içine de yüzlerce ‘çapa’ denilen demir parçalarının yerleştirildiği saptandı. Bombacıların demir çubukları kesmek için Ulus’ta bir hırdavat dükkânından demir kesme makası aldığı belirlendi. Kalınlıkları 3 ila 5 milimetre oranlarında değişen yüzlerce demir parçasını da Sanayi’deki bir demir atölyesinde kestirdikleri bildirildi. Spirel makinesıile kesilen ve kenarları sivri olan demir parçalarının patlama esnasında bilyelerden daha yüksek kesici ve delici özelliğe sahip için tercih edildiği belirtildi. Tren Garı saldırısında demir bilye kullanan örgütün bu kez daha çok can kaybına yol açmak için demir parçalarını kullanma yoluna başvurduğu ifade edildi. DAEŞ terör örgütünün Ankara boyutuyla ilgili istihbarat raporlarına önemli tespitlerde yer aldı. Ankara’dan 8 ayrı grup altında toplanan 450 kişinin terör örgütünün faaliyet gösterdiği Suriye ve Irak’taki çatışma bölgelerine gittiği belirtildi. Samanzaparı 1-2, Tatlıbal 1-2, Sincan (Abdülkadir Ercan), Gölbaşı, Gezenler ve Finansçılar adında yapılanan bu gruplara mensup üyelerden 100’nün bomba eğitimi aldığına dikkat çekildi. Raporda, örgüte katılanlardan 150’sinin ise çatışma bölgesi ve Ankara ile irtibat halinde oldukları tespit edildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...