Başika’da DAEŞ’e ikinci tokat!

Düzenleyen:
Başika’da DAEŞ’e ikinci tokat!

GÜNDEM Haberleri

Kuzey Irak'ta Türk askerinin Peşmerge'ye eğitim verdiği Başika Kampı'na sızmaya çalışan DAEŞ püskürtüldü. 18 terörist öldürüldü

Irak'ın kuzeyinde bulunan ve Türk askerinin Peşmergeye eğitim verdiği Başika Kampı'na terör örgütü DAEŞ yeniden saldırı düzenledi. Saat 22.30-23.00 saatlerinde yapılan saldırıya, kampta bulunan Mehmetçik karşılık verdi. Çıkan çatışmada 18 terörist etkisiz hâle getirildi. Askeri kaynaklar çatışmada şehit ya da yaralanan olmadığını bildirdi. Terör örgütü DAEŞ, Musul'un Başika bölgesindeki kampa 16 Aralık'ta da saldırmış, 4 Türk askeri yaralanmıştı. Saldırıda Iraklı güvenlik güçlerinden ikisi ölmüş, ikisi de yaralanmıştı.

DAVUTOĞLU: EĞİTİM DEVAM EDİYOR
Basın mensupları Başika'ya yapılan saldırıyı Başbakan Ahmet Davutoğlu’na soruldu. Başbakan Davutoğlu, saldırıyla ilgili, "Uluslararası çerçevede alınan kararlar bağlamında kampta Musullu, Arap, Kürt, Türkmen kardeşlerimizin kendi şehirlerini korumaları ve kurtarmaları için eğitim faaliyeti veriliyor. Yürütülen faaliyet sadece ve sadece DAEŞ'e karşıdır. Irak merkezi hükümeti bütün bu toprakları, egemenliğini koruyacak şekilde hepsini kontrol altına aldığında zaten Türkiye'nin orada bulunmasına ihtiyaç kalmayacaktır" diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN:
Gereken cevabı verdik, yine veririz
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a Başika’daki saldırıyı, "Silahlı kuvvetlerimizin oradaki üste bulunması ve eğitimi veren subaylarımızın bu tür sızma harekatı veya saldırıya karşı hazırlıklı olduğunu gösterdi” sözleriyle değerlendirdi. Bölgedeki kuvvetlerimizin eğitim veren subaylarımızı, görevlilerimizi koruma için gittiğini söyleyen Erdoğan, “Onlar da gereğini gerektiği zamanda yapıyor, yapacaktır. Başika kampıyla ilgili atılan adımın ne kadar isabetli bir karar olduğunu ortaya koyuyor" dedi. Gazetecilerin "Irak hükümeti ile bu konuda görüşüldü mü? Yeniden Başika'ya asker kaydırılması mümkün olabilir mi?" sorularına Erdoğan şu cevabı verdi: "2014 sonunda Irak Başbakanı Haydar İbadi'nin Türkiye ziyaretinde bunları konuştuk. Onlar, askerlerinin eğitimi için bizden talepte bulundu. Bu üssün yerini onlar bize gösterdi. Ama daha sonra Rusya ile Türkiye arasında sıkıntı başladı. Rusya, İran, Irak, Suriye dörtlüsü Bağdat'ta bir ofis oluşturdu ve ardından bu olumsuz gelişmeler yaşandı. İlk etapta BM Güvenlik Konseyi'ne müracaat ettiler, reddedildiler.  Ardından Irak müracaat etti. BM Güvenlik Konseyi 'Irak ve Türkiye hükümetleri bunu kendi arasında çözsün' cevabını verdi. Bu nihai bir karar oldu."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...