Erdoğan: Ruslar dünyayı aldatıyor

Düzenleyen:
Erdoğan: Ruslar  dünyayı  aldatıyor

GÜNDEM Haberleri

“DAEŞ’le mücadele bahanesiyle Suriye’ye giren Rusya, maalesef ciddi manada bir dezenformasyonla dünyayı aldatmak istiyor”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya şu anda DAEŞ’e karşı değil, ılımlı muhalefete karşı savaştığını söyledi. Cuma namazının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Erdoğan, Rusya’nın ‘Biz Suriye hükümeti çağırdığı için oradayız’ dediğini belirterek şöyle konuştu: “Şu anda Suriye’deki hükümet meşru bir hükümet değil ki... Siz her çağrıldığınız yere gitmek zorunda değilsiniz. Yani Gürcistan’a, Ukrayna’ya niye girdiniz zamanında. Çağrıldığınız için mi girdiniz? Ne işiniz vardı? Şimdi aynı durum bakıyorsunuz Suriye’de oluyor. Suriye’de diyorlar ki, ‘Biz DAEŞ’e karşı orada mücadele veriyoruz’. Hayır, tam aksine orada ılımlı muhalefete karşı, hepsinden öte şu anda oradaki Türkmen soydaşlarımızı bombalıyor. Dün Bayırbucak Türkmenlerini kabul ettim. Hepsi açıkça anlatıyorlar, ‘Yoğun bir şekilde köylerimizi vuruyorlar’ diyorlar. Maalesef ciddi manada bir dezenformasyonla dünya aldatılmak isteniyor. Ama tabi dünya da bunu pek şu anda kabullenmek istemiyor. Bugün (dün) Amerikan Senatosu’ndan gelen 8 kişilik heyetle bu konuları net olarak paylaşacağım.”

Erdoğan, Türkiye Musevi cemaatinin temsilcilerini Mabeyn Köşkü’nde kabul etti. Türkiye Hahambaşısı İsak Haleva, dinî cemaatlerin haklarıyla ilgili atılan adımlardan dolayı Cumhurbaşkanı’na teşekkürlerini iletti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...