Erdoğan'dan Rusya'ya sert tepki: İhlaller devam ederse sonuçlarına katlanır

Düzenleyen:
Erdoğan'dan Rusya'ya sert tepki: İhlaller devam ederse sonuçlarına katlanır

GÜNDEM Haberleri

Rusya’nın bir defa daha hava sahamızı ihlal etmesini “bölgede krizi tırmandırma çabası” olarak değerlendiren Cumhurbaşkanı, “İhlallerin devamı halinde Rusya sonuçlarına katlanmak zorunda kalacaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak "TUR" ile dün saat 19.55'te, resmi ziyaretlerde bulunmak üzere Şili'ye gitti. Hareketinden önce Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi’nde soruları cevaplandıran Erdoğan, Rus savaş uçağının hava sahamızı bir defa daha ihlal etmesine sert tepki gösterdi, “Rusya bu ihlallere devam ederse sonuçlarına katlanmak zorunda kalır” dedi. Erdoğan’ın açıklamaları özetle şöyle:
"Dün (önceki gün) öğle saatlerinde Rusya Hava Kuvvetleri'ne ait olduğu tespit edilen bir savaş uçağı, bizim hava sahamızı ihlal etti. İngilizce ve Rusça olarak tüm ikazlara rağmen gerçekleşen bu ihlali Rusya'nın bölgedeki krizi tırmandırma çabasının bir sonucu olarak görüyoruz. İhlal edilen hava sahası aynı zamanda NATO hava sahası olduğu için konu NATO'nun da takibindedir. Rusya, Türkiye'nin egemenlik haklarına yönelik bu ihlallerine devam etmesi halinde sonuçlarına katlanmak mecburiyetinde kalacaktır. Bu tür sorumsuz adımların, ne Rusya Federasyonu'na, ne de bölgesel ve küresel barışa faydası yoktur, tam tersine ciddi zararı vardır. Bütün bu hususlar Rusya Büyükelçisine açıkça anlatılmış, yaşanan olaylar şiddetle protesto edilmiştir. Suriye'nin sınırımıza yakın bölgelerindeki sivil hedeflere yönelik saldırılar bizde endişe meydana getirmektedir. Rusya'nın bölgedeki operasyonlarının terörle mücadeleyle hiçbir ilgisinin olmadığı, tamamen Suriye rejimini ayakta tutma çabasına dönüştüğü açıktır. Bu saldırıların DAEŞ'le yakından uzaktan alakası yoktur.  Türkmenlerin yaşadığı bölgelere yönelik bombalamalar söz konusudur. Uluslararası toplumu, bu aleni insan hakları ihlalleri karşısında daha duyarlı olmaya davet ediyoruz."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...