Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sur şehidini on binler uğurladı! Tekbirler şehri inletti

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Sur şehidini on binler uğurladı! Tekbirler şehri inletti

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki terör operasyonları sırasında kullandığı iş makinesine teröristler tarafından atılan roketatar mermisinin isabet etmesi sonucu ağır yaralanan ve tedavi gördüğü GATA'da şehit olan Uzman Çavuş Adem Aktaş (25), memleketi Elbistan'da on binlerce kişinin katıldığı cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı.

Törende gözyaşları sel olurken, şehidin annesi Hatice Aktaş ve kardeşleri Hacı Bayram ve Derya'yı Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ile Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Soysal teselli etti. Şehit oğlunun meslektaşlarının desteği ile ayakta zor duran gözü yaşlı anne Hatice Aktaş'ın dudaklarından ise sadece 'Vatanımız sağ olsun' cümlesi döküldü. 

Şehit Uzman Uzman Çavuş Adem Aktaş'ın cenazesi, Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde düzenlenen resmi törenin ardından uçakla Malatya’ya getirildi. Buradan da ambulansa alınan şehit cenazesi, karayolu ile memleketi Elbistan'a getirildi. Şehit Uzman Çavuş Adem Aktaş'ın cenazesini taşıyan ambulansın yolculuğu, konvoy eşliğinde Elbistan Devlet Hastanesi'nde son buldu. Burada şehit Aktaş'ın naaşının bulunduğu ay yıldızlı bayrağa sarılı tabut, omuzlara alınarak morga konuldu. Şehit Uzman Çavuş Adem Aktaş'ın cenazesi, sabah saatlerinde ilk olarak çevresi Türk bayrakları ile donatılan baba ocağına getirildi. Cenaze, babaevinde helallik alınmasının ardından cenaze aracı ile on binlerce kişinin beklediği Hocazade Camii'ne götürüldü. 

Cenaze namazı öncesi Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, iki oğlundan birini şehit veren anne Hatice Aktaş'ı teselli etti. Şehit annesinden kendisini bir evladı gibi görmesini isteyen Bakan Ünal, "Bundan sonra bizi de bir evladınız sayın. Başımız sağ olsun. Kur'an-ı Kerim onların ölmediğini ve yaşadığını ancak bizim göremeyeceğimizi açıkça ifade ediyor. İnşallah Rabbim onların şefaatine bizleri nasip eylesin. Onun makamı cennettir. Rabbim size gönül ferahlığı versin. Bu kardeşinizi de bundan sonra evladınız olarak bilin. Ne sıkıntınız olursa bu kardeşiniz yanınızda olacaktır. Milletimizin ve sizlerin başı sağ olsun" dedi. 
Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgenaral Murat Soysal da, "Bizim analarımız olmasa bizim bir şeyimiz olmaz. Biz senin evladınız. 24 saat hazırız anneciğim. Senin gibi annemiz olduktan sonra Allah'ın izniyle her şeyin üstesinden geliriz" ifadelerini kullandı. 
Sur şehidini on binler uğurladı! Tekbirler şehri inletti
On binlerce kişinin saf tuttuğu şehidin cenaze namazı Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammet Gevher tarafından kıldırıldı. Müftü Gevher, cenaze namazının ardından hazır bekleyen kalabalığın, ülkenin birlik ve beraberliğinin bölünmeyeceğinin işareti olduğunu söyledi. 

Küçük bir kız çocuğunun Şehit Uzman Çavuş Adem Aktaş'ın cenaze töreni boyunca selam durması da dikkatlerden kaçmadı. 

Müftü Gevher'in helallik istemesinin ardından şehidin ay yıldızlı bayrağa sarılı tabutu omuzlara alındı. Cenazenin, kortej eşliğinde Hocazade Mezarlığı'na götürülüşü sırasında alan tekbir sesleri ile yankılandı. Törene katılan on binlerce kişi, mezarlıkta da şehidini yalnız bırakmadı. 

Sur şehidini on binler uğurladı! Tekbirler şehri inletti
Şehit Uzman Çavuş Adem Aktaş'ın cenazesi, Hocazade Mezarlığı'na gözyaşları arasında defnedildi. 
Sur şehidini on binler uğurladı! Tekbirler şehri inletti
Cenaze törenine Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Soysal, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri İlker Çitil, Uğur Dilipak ve İmran Kılıç, Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor, Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, askeri erkan ve on binlerce vatandaş katıldı. 

Bakan Ünal ve beraberindeki protokol üyeleri, cenazenin defninin ardından şehidin baba ocağında kurulan taziye çadırına geçerek, taziye dileklerini iletti. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...